23 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

Enric Nomdedéu: “acabem l’any amb una reducció de l’atur per damunt de la mitjana espanyola”

– Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana ha acabat 2019 amb 6.572 persones menys en l’atur
– “Comencem 2020 amb l’esperança del treball ben fet, de les grans xifres que acompanyen, però conscients dels reptes que encara hem d’enfrontar”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat haja finalitzat l’any amb unes 6.572 persones menys en l’atur (-1,80%), una xifra sensiblement per damunt de la mitjana de l’Estat (-1,21%).

De la mateixa manera, ha ressaltat el bon comportament de l’últim mes de l’any “amb una reducció de 2.948 persones (-0,82%), la tercera major baixada absoluta en tot l’Estat”. “Es tracta, ha indicat, del mes de desembre amb menor atur en valors absoluts des de 2008”.

Quant als sectors, Nomdedéu ha apuntat especialment la bona evolució de la indústria durant l’últim any, amb una reducció del -4,21% del nombre de persones parades, així com la notable millora de la situació entre les dones (-2,01%).

No obstant això, el director general de Labora ha reconegut que les dades continuen sent desiguals en el territori, amb les comarques de València registrant les millors xifres (-2,38%), seguides de les d’Alacant (-1,76%) i, finalment, les de Castelló, que han patit un lleuger increment (+0,73%).

“Som conscients de la persistència encara de moltes dificultats -ha assenyalat sobre aquest tema- sobretot de l’augment de la temporalitat, però així i tot és evident que la Comunitat Valenciana continua consolidant una clara tendència a la recuperació”.

En aquest sentit, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que “des del Consell i des de Labora, comencem 2020 amb l’esperança del treball ben fet, de les grans xifres que ens acompanyen, però conscients dels reptes importants als quals encara hem d’enfrontar”.

Articles relacionats