14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Encontre de les famílies ucraïneses que han arribat a la ciutat d’Oliva

Els tècnics del Servei de Benestar Social han organitzat un encontre amb les famílies ucraïneses que han arribat a la ciutat, una jornada d’acompanyament per a millorar el seu benestar i ajudar-los de forma individual en la seua integració a la ciutat.

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, i la regidora de Benestar Social, Yolanda Navarro, han acompanyat a les 15 famílies ucraïneses que han arribat a Oliva. Dins de la trobada s’han organitzat unes taules de treball, amb intèrprets ucraïnesos, integradors socials, i les principals associacions de la ciutat.

L’objectiu és millorar el seu benestar emocional davant la tragèdia que han viscut. És un encontre entre persones que es troben en una situació semblant, i entre ells mateixos poden donar-se i buscar suport.

A la ciutat han arribat al voltant de 50 persones refugiades de la guerra, que formen part de 14 unitats familiars, han elegit Oliva per tindre familiars ací, o famílies d’acollida d’estiu, que ara els han obert les portes de les seues cases a tota la família davant de la magnitud de la tragèdia.

Creu Roja d’Oliva, ja ha posat en marxa unes classes de castellà a la seua seu, els dilluns i dimecres d’11.00 h a 12.30 h, perquè puguen aprendre l’idioma com més prompte millor. També Càritas Interparroquial d’Oliva, els ha proporcionat tots els recursos disponibles perquè puguen millor la seua estada ací.

Articles relacionats