14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Empreses gandianes acullen huit estudiants de Laval en pràctiques

El Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia ha acollit aquest dimarts la recepció dels alumnes d’intercanvi procedents de Laval que participen en un programa d’agermanament.
Els joves estudien a l’Institut Robert Buron de la localitat francesa i durant un mes realitzaran pràctiques en comerços i restaurants de la ciutat, per tal d’aprendre el sistema de funcionament dels establiments que col·laboren en la iniciativa i continuar aprenent la nostra llengua.
Liduvina Gil, regidora delegada de Relacions Internacionals, ha recordat que el passat nadal, Laval i Gandia van renovar el seu compromís d’agermanament. L’intercanvi s’organitza dins el programa Erasmus. La regidora ha explicat que els comerços que s’han implicat en la iniciativa són: Dimendi, Tn5, Confecciones Milán i el comerç d’Emi Climent, i els restaurants El Telero, Vallier, Vins i Més i Ca Marc. “Vull agrair a aquests empresaris l’oportunitat que brinden als estudiants per completar la seua formació professional, fent pràctiques a Gandia, el que els permet conéixer noves formes de treballar més de millorar els coneixements en llengua espanyola”.
“En un món globalitzat com en el que vivim, donar oportunitats als nostres joves, és donar-los eines perquè puguen aconseguir un futur millor
“.

Esperanza Zomeño, tutora dels alumnes, ha agraït en nom de l’institut “la bona acollida i predisposició que mostren tant l’Ajuntament de Gandia com els empresaris per donar continuïtat al projecte. Vull destacar el paper de Liduvina Gil que durant anys ens ha acompanyat en aquesta aventura i la tasca dels empresaris que des del primer dia han apostat per aquesta iniciativa“.
Finalment, Arturo García, i Bernardo Mendieta, en representació del grup d’empresaris que col·laboren en la iniciativa han destacat el paper d’aquestes pràctiques. “Suposen la primera immersió en el mercat laboral. Han d’aprendre els diferents funcionaments que tenim i és importantíssim que sàpiguen que estem davant d’un mercat laboral cada vegada més competitiu on només aconsegueixen triomfar els millors“.

Articles relacionats