21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Empreses de tot el món interesades en participar en projectes innovadors de Salut a Gandia

· El Demo Day del Programa d’Innovació Oberta Districte eHealth permetrà a la nostra ciutat assentar-se com a referent en matèria de salut

· José Manuel Prieto: “Aquesta iniciativa és complementària al que volem desenvolupar al polígon Sanxo Llop per tal de generar noves oportunitats”

La Casa de la Marquesa ha acollit aquest matí el Demo Day del Programa d’Innovació Oberta Districte eHealth. Una iniciativa que ha permés seleccionar els cinc millors projectes d’innovació en Salut digital per a la Comunitat Valenciana que han estat presentats per quinze startups procedents de diverses parts del món.

Una vegada seleccionats els projectes, el següent pas serà el codesenvolupament de les proves de concepte en diferents entitats de la Comunitat Valenciana, en funció dels cinc reptes definits a la convocatòria (Millora i optimització de l’atenció primària; Prevenció sanitària; Col·lectius vulnerables; Transformació digital del sector salut així com Engagement i experiència del pacient).

Cal destacar que el passat 28 de febrer el procés de selecció va finalitzar havent aconseguit atraure un total de 118 sol·licituds de startups especialitzades amb solucions eHealth. Més del 30% són firmes d’àmbit internacional, procedents de més de 15 països diferents, principalment d’Alemanya i Finlàndia.

La jornada ha comptat amb la participació de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el director general de la Societat Projectes Temàtics (SPTCV), Antonio Rodes i el CEO d’Innsomnia (empresa encarregada de l’organització de la jornada i el desenvolupament de la iniciativa), Fran Estevan, entre d’altres.

Gandia es convertirà a la zona 0 en matèria de salut” ha declarat Antonio Rodes. El director general de SPTCV va voler posar en valor “l’obstinació del seu alcalde per posar en marxa el projecte que fa referència a Gandia com a ciutat líder en matèria de salut“.

Tenim la necessitat d’innovar en aquest i altres àmbits. S’ha fet una feina excepcional que ha captat l’atenció d’empreses de diverses parts del món. Una vegada tinguem els projectes, els assentarem a Gandia perquè, juntament amb altres iniciatives, es constituïsca un clúster sociosanitari”.

Per la seua banda, José Manuel Prieto ha incidit en la necessitat de continuar avançant al projecte de districte digital en matèria de Salut. “La pandèmia ha reforçat les prioritats que teníem des del consistori i la Generalitat Valenciana per aconseguir que la salut siga una via de generació d’oportunitats. Travessem un moment complicat que dificulta la creació d’oportunitats i d’ocupació, però amb el Districte Digital aconseguirem que des de Gandia sorgisquen innovacions de què es beneficien totes les estructures sanitàries de la Comunitat Valenciana“.
Aquesta iniciativa és complementària al que volem desenvolupar al polígon Sanxo Llop com a via d’especialització d’una ciutat que vol créixer en un sector amb alt valor afegit” ha afegit l’alcalde qui ha explicat que una vegada seleccionats els projectes i realitzat el desenvolupament, l’Ajuntament ha ofert a la Generalitat els baixos de la residència d’estudiants situada al costat de la Universitat perquè aquestes empreses comencen el seu camí.

Finalment, Fran Estevan va destacar que hui dia la salut és un dels principals focus d’inversió internacional. “No només és important que les empreses s’implanten a Gandia sinó que els principals fons dʻinversió i el sector públic siguen coneixedors que Gandia és una peça fonamental per solucionar les restes del sistema públic de salut” i ha incidit que “la salut és una cosa que necessitem tots i cada dia. El nostre repte és aconseguir que aquests projectes responguen a les necessitats de la societat alhora que es generen oportunitats“.

Articles relacionats