21.9 C
Gandia
Divendres, 7 octubre, 2022

Els empresaris de la “perifèria” reclamen deixar de ser perifèria

Dos mil empresaris han participat aquest dimarts en Ifema a Madrid, a una nova Trobada pel Corredor Mediterrani, en la qual s’ha reivindicat la construcció d’esta infraestructura sense més retards, el final de l’Espanya radial, i la seua substitució per una Espanya en cercle. 
Les Trobades pel Corredor Mediterrani tenen com a finalitat escenificar la importància i necessitat de la infraestructura i conscienciar al conjunt del país perquè s’implique en la seua reivindicació. Fins ara s’havia celebrat a Tarragona, Murcia i Almeria.
A la jornada han assistit destacats empresaris i representants de la societat civil (sindicats, universitats, esportistes i multitud d’organitzacions cíviques) que han compartit arguments i beneficis sobre una infraestructura “tan important per al conjunt d’Espanya”.
De l’àmbit patronal han estat els seus màxims representants amb Juan Rosell (CEOE) i José Luís Bonet (Càmera Espanya) al capdavant. Al costat d’ells, presidents de patronals i cambres de gran part d’Espanya. Entre els assistents destaquen: Luis Aires (BP), Alejandro Blanco (COE) Vicente Boluda (Boluda Corporació Marítima i AVE), Juan José Brugera(COLONIAL i Cercle d’Economia), Ignacio Ferrero (Idilia), José Ignacio Goirigolzarri (Bankia), Clemente González (Aliberico i IFEMA), Juan Roig (Mercadona) i Javier Vega de Seoane(DKV i Cercle d’Empresaris).
Un dels principals objectius que es persegueix en aquestes trobades, és treballar perquè, en les infraestructures en general, i les ferroviàries en particular, es complete l’actual Espanya radial amb una circular, que connecte millor als territoris “i faça més competitiu i pròsper al nostre país”.
Des de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), impulsora del canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com, es considera “que apostar pel Mediterrani és apostar per Espanya i que connectar territoris contribueix a la vertebració del nostre país”. Aquest canal informa de l’estat de tots els trams que conformen tan necessària infraestructura, així com de tots els avanços que es van produint.
A més de fer seguiment de l’estat de la infraestructura, una de les iniciatives per a conscienciar a la societat civil de tota Espanya, ha sigut engegar la campanya de recollida de signatures #QuieroCorredor, per a donar a conèixer la infraestructura i sumar suports. Aquesta campanya ja porta més de 12.000 signatures a dia d’avui, conclouen.

Articles relacionats