20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

Els taxistes mantenen la vaga

Els taxistes mantindran la vaga indefinida que secunden des del cap de setmana passat en acabar sense acord la reunió amb el Ministeri de Foment per considerar “insuficients i escasses” les mesures plantejades per aquest Departament per a limitar a les empreses de vehicle de lloguer amb conductor (VTC), les firmes com Uber i Cabify.

Així ho van assegurar els representants de Fedetaxi, Antaxi i Élitetaxi al final de la reunió de més de quatre hores en el Ministeri.

“Jo no vaig a desconvocar res”, va asseverar el portaveu d’Élitetaxi, Alberto Álvarez. “Hi ha molt bona voluntat, però no és suficient per a anar-nos satisfets, així que no desconvoquem la vaga”, va assegurar del seu costat el president d’Antaxi, Julio Sanz.

“No desconvoquem res, la vaga es manté”, va declarar per la seua banda el president de Fedetaxi, Miguel Ángel Leal.

Quant a la durada de la vaga, tots ells es van remetre al que decidisquen els companys del col·lectiu que estan en el carrer, si bé van apuntar a la possibilitat que s’alce en funció del resultat de la reunió que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, mantindrà aquest dimecres amb les comunitats autònomes, o de la declaració que el Govern preveu realitzar aquest divendres en el Consell de Ministres sobre el seu compromís a solucionar el conflicte.

De moment, després de la reunió, tots els representants del gremi van destacar la “bona voluntat i disposició del Govern” per a reconéixer el problema i solucionar-ho.

No obstant açò, van assenyalar que el problema resideix en la falta de concreció i les eventuals dificultats per a solucionar-ho, entre elles la possible falta de suports parlamentaris del Govern en el Congrés.

Segons els representants del taxi, en la reunió Foment s’ha compromès a aprovar en el Consell de Ministres del pròxim 14 de setembre un Reial decret Llei amb mesures perquè efectivament es complisca la proporció d’un per trenta entre les VTC i el taxi que fixa la llei.

El Ministeri també s’ha compromès a realitzar la referida declaració sobre la seua voluntat de solucionar el conflicte entre les dos maneres de transport en el Consell de Ministres d’aquest divendres.

Tot açò se suma a la proposta ja a avançada per Foment de transferir a les comunitats autònomes la competència efectiva per a concedir llicències a les VTC, en el marc de les quals s’obrin a estudiar la possibilitat que els ajuntaments puguen atorgar llicències municipals com l’articulada a Barcelona que ha suscitat el conflicte.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles