16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Els Socialistes de Gandia commemoren el Primer de Maig

  • Els Socialistes de Gandia commemoren un Primer de Maig marcat per la guerra d’Ucraïna i l’eixida de la pandèmia 
  • Prieto: “Si no tinguérem els valors del passat i dels qui construïren abans que nosaltres la societat, no podríem explicar què fem hui ací i quina és la nostra causa”

frances 220501 0589
Fotografia N. Francés

Els Socialistes de Gandia van commemorar ahir, Primer de Maig, en el cementeri municipal el tradicional acte reivindicatiu que ve efectuant-se des de la Transició a la ciutat, amb l’objectiu de recordar totes aquelles treballadores i tots aquells treballadors que van lluitar per la llibertat i la democràcia.

Durant l’acte, l’alcalde de Gandia i flamant secretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, va afirmar que “som un partit molt antic, però també molt jove. Amb moltes penúries i moltes travessies en la clandestinitat. I, en molts casos, amb la repressió fins a la mort d’una gran quantitat de militants i simpatitzants socialistes. Un partit que va patir molt en la dictadura i, sobretot, en el trànsit cap a l’etapa més complicada de la societat”.

En este sentit, Prieto va recalcar que “esta trajectòria explica per què estem ací i a qui devem la memòria, però sobretot el futur. Perquè si no tinguérem els valors del passat i dels qui construïren abans que nosaltres la societat, no podríem explicar què fem hui, el Primer de Maig, i quina és la nostra causa”.

Per la seua banda, la presidenta del PSPV-PSOE de Gandia i regidora socialista, Liduvina Gil, va voler tindre un emotiu record per a son pare, qui es va formar com a aviador de la II República a Jarkov ciutat ucraïnesa assetjada ara pels bombardejos de Rússia, i qui al final de la Guerra Civil espanyola va ser jutjat per un delicte d’auxili a la rebel·lió sent condemnat a dotze anys. Una situació inaudita, ja que va ser jutjat per aquells que s’hi havien rebel·lat contra la República.

Estos dies que assistim als brutals atacs russos contra la població ucraïnesa s’està parlant molt de Jarkov. No sé què diria mon pare de la guerra que hi ha ara a Ucraïna. Ens colpeja estos dies la situació que està vivint el poble ucraïnés, amb eixes persones que també estan lluitant per la defensa de la seua legalitat com a poble, igual que vam fer els socialistes en el seu moment com a nació. Per això, els socialistes hem de denunciar els crims de guerra que s’estan produint i el dret dels pobles a elegir com viure”, va indicar Liduvina Gil.

Per últim, Héctor Giner, secretari d’Idees i Programes, Estratègia i Memòria Històrica de Joves Socialistes de Gandia i nou responsable de Formació de l’Executiva del PSPV-PSOE de Gandia va assenyalar que “hem de tindre orgull dels governs socialistes que durant la pandèmia de la covid-19 han lluitat per a garantir el benestar de les persones, sobretot les més vulnerables. I, hem d’estar orgullosos, ja que si la dreta haguera governat no hauria sigut igual”.

Giner també va reivindicar que “hem d’avançar cap a una millora dels drets i les condicions laborals dels joves. Des de les institucions públiques, però també en col·laboració amb les empreses, perquè la gent jove hem de poder tindre una oportunitat per a poder assentar el nostre projecte de vida allà on vivim”.

Articles relacionats