10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Els Socialistes de Bellreguard volen diàleg i solucions que respecten el patrimoni i la salut dels veïns del poble

L’agrupació Socialista de Bellreguard ha fet publica la següent nota de premsa on volen deixar constància de quines són les qüestions principals de qualsevol actuació viària com la prolongació i finalització de la CV-60

La proposta de prolongació i finalització de la CV-60 (autovia del Morquí) i els seus enllaços amb les vies d’alta capacitat han estat considerades com una acció necessària per a la vertebració territorial en el marc de les Comarques Centrals Valencianes.

L’impuls de l’activitat i el teixit socioeconòmic i la millora de l’ocupació han de conjugar-se amb la màxima preservació de l’espai natural i paisatgístic reduint l’extensió i amplària i l’impacte mediambiental.

Les diferents connexions tant en les vies d’alta capacitat com són l’AP-7 i la N-332 en la circumval·lació de Gandia com les altres vies menors com la CV-679 i CV-681 han de contemplar el menor impacte possible.

Des de l’Agrupació Socialista de Bellreguard apostem pel diàleg i la reflexió conjunta amb pobles, entitats i moviments socials on es puguen conjugar interessos de desenvolupament i alhora preservació i respecte dels nostres espais i patrimoni.

El nostre poble ha estat patint i reivindicant la solució al pas de la N-332 que fractura el nucli urbà en dos creant problemes a la salut de les persones, de seguretat, contaminació i saturació de vehicles. Ja en 1981 les Normes Subsidiàries Urbanístiques contemplaven la variant de l’esmentada via per l’oest de la població i l’orientació de vials locals per a la seua connexió.

L’alliberament de l’AP7 no acaba de reduir el nombre de vehicles que diàriament travessen el nostre nucli urbà i molt especialment aquell que ve des de l’orientació nord on també es troba el nou accés al port de Gandia.

Considerem que l’arribada de la CV-60 a la rotonda d’accés al port de Gandia i la seua connexió amb l’AP7, així com l’accés nord d’Oliva, contribuiran a la reducció significativa del pas de vehicles per l’interior no sols de Bellreguard sinó també de Palmera i l’Alqueria.

No obstant això, les connexions de la CV-60 amb altres vies de menor capacitat en la comarca com les de la CV-679 i la CV-681 comportaran flux de vehicles que acabaran generant un problema sobrevingut a l’entrada oest del nostre poble.

La Diputació de València ha aprovat el projecte de “Construcció de l’Ampliació de Plataforma de la Carretera CV-681. Tram: Almoines –Bellreguard” fins a l’entrada a la població sense contemplar la connexió amb la N-332, tot tenint en compte que a través de carrers urbans sí que connecta.

La connexió de la CV-681 amb la N-332 transcorre per vies que tenen zones escolars (CEIP Gregori Maians i Císcar), esportives (Camp de futbol, pista poliesportiva i piscines municipals) i sanitàries (Centre de Salut) que reclamen ser abordades.

És per tot el que s’ha exposat que demanem:

• El major diàleg per a incloure les aportacions de les institucions públiques, col·lectius i associacions al projecte de “Connexió de la CV-60 amb la N-332. Tram: Palma de Gandia-Gandia”.

• Considerem irrenunciables i necessàries la connexió de la CV-60 amb l’AP7 i la connexió del nou accés sud al port de Gandia des de la N-332 a l’AP7 sense travessar cap nucli urbà.

• La coordinació de les diferents administracions per a la solució de les afeccions que genere el mapa viari especialment contemplar la finalització de la connexió de la CV-681 amb la N-332 al seu pas per Bellreguard per zones que no afecten l’àrea residencial i de serveis sensibles.

Articles relacionats