21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Els programes CuidAC i Respir de Bellreguard s’uneixen per a formar a persones cuidadores

• La formació es realitzarà a través de sis tallers que comencen el 2 de març, de 16.30 a 18 hores en el centre de salut

El Departament de Salut de Gandia i l’Ajuntament de Bellreguard s’han unit per a potenciar la formació de persones cuidadores no professionals mitjançant els programes CuidAC i Respir.

Es tracta d’una formació grupal per a promoure la cura de les persones dependents per part de persones cuidadores no professionals i, al mateix temps, promoure l’autocura d’elles mateixes.

La formació es realitzarà a través de sis tallers i s’iniciarà el pròxim 2 de març en horari de 16.30 a 18 hores en el centre de salut de Bellreguard. Per a rebre més informació i inscriure’s, les persones interessades han de contactar amb el centre de salut.

“Cuidar d’una persona dependent és una tasca complexa i, a vegades, molt dura, que acaba generant estrés en la persona cuidadora i afectant el seu estat d’ànim, impedint al mateix temps que faça el seu treball amb la mateixa eficàcia”, explica Cristina Altur, directora d’infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut de Gandia.

És per això que és fonamental tindre en compte les necessitats físiques i psicològiques específiques de la persona dependent, així com la dedicació que necessita i la gestió emocional, però també les necessitats de la persona cuidadora, d’ací la importància d’aquests tallers.

Articles relacionats