23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Els preus dels cítrics continuen pujant a la Safor

– El minvament de fruita que s’observa en aquesta campanya en tot l’arc mediterrani està produint l’alça dels preus.

Els citricultors de la zona es queixen que hi ha agricultors, que es troben pràcticament descapitalitzats, i segueixen les seues males pràctiques de donar les taronges a preus semblants a la de la passada temporada,  a pesar que en molts camps hi ha un minvament del 70 per cent.

Les taronges s’han col·locat com la fruita de moda amb la crisi de la Covid 19, i això unit a un minvament considerable, ha portat que les taronges s’estiguen pagant a preus exorbitats en els supermercats i molt més fora d’Espanya.

Aquesta circumstància ho sap el comerciant de fruita, que a aquestes dates estan intentant amarrar fruita, com siga ,als agricultors que no viuen d’això deixant a soles als professionals.

En aquests moments la varietat Navelina que ocupa gran part de la comarca de la Safor ha arribat a pagar-se a 3,75 euros l’arrova mentre que el seu preu més baix es troba a 3,45 euros l’arrova.

Altres varietats com la Satsuma estan entre 3,60 i 3,90 euros l’arrova mentre que la Clemenvilla es troba entre 3,60 i 4,50 eros l’arrova. Quant a les varietats primerenques els preus estan alts, mentre que es destaca els intents de comprar Navelane i Valències a 4,20 l’arrova a quasi un any de la seua recol·lecció.

Vist tot això és incomprensible que molts agricultors estiguen venent les taronges, a hores d’ara, quan les despeses s’han duplicat en tan sols un any. Cal recordar que en el camp murcià no s’ha registrat pràcticament cap acord de compravenda, ja que ells es mantenen a vendre fins a l’hora de recol·lectar i no a quatre o cinc mesos. L’anàlisis d’aquesta situació fa reflexionar que encara es deu esperar més a l’hora de recol·lectar per fixar el preu més òptim.

Articles relacionats