11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Els Pressupostos Participatius han batut el rècord de participació de la ciutadania

– Veïns i veïnes trien uns torradors, despeses veterinàries i adequar les sales esportives en els Pressupostos Participatius 2021

– L’Ajuntament destina a les propostes plantejades per la ciutadania 50.000 euros, dels quals encara resten 16.500 euros per assignar

– L’edició d’enguany ha batut el rècord de participació, amb un total de 552 persones que han votat els diferents projectes

Els veïns i veïnes de Bellreguard s’han pronunciat. La construcció d’uns torradors, el pagament de despeses veterinàries i millora de les instal·lacions per a animals abandonats, i l’adequació de les sales esportives; són els projectes que l’Ajuntament assumeix i posarà en marxa amb els 50.000 euros de l’edició d’enguany dels Pressupostos Participatius. Les tres actuacions que més suport han rebut de les 18 que se sotmetien a votació ciutadana.

Aquests tres projectes més votats sumen un pressupost de 33.500 euros, per la qual cosa hi resta un sobrant de 16.500 euros que no arriba per a cobrir els 20.000 del cost estimat del quart projecte més votat, que era el de posar en marxa un xec bebé. Ara serà el Consell de Participació Ciutadana qui decidirà què fer amb aquest sobrant, segons ha explicat el regidor Juanjo Giner, qui ha agraït “aquesta nova mostra d’implicació dels veïns i veïnes de Bellreguard en la vida municipal, aportant i triant les actuacions a dur a terme per fer entre tots un poble millor”.

Rècord de participació

De fet, aquesta edició dels Pressupostos Participatius de Bellreguard ha suposat un pas més en aquesta implicació del veïnat, atés que s’ha assolit un nou rècord de participació. Un total de 552 persones (més del 13% del padró) han votat les diferents propostes.

També ha volgut Giner agrair la tasca desenvolupada en tot aquest procés per Consell de Participació Ciutadana.

Amb això, l’Ajuntament de Bellreguard dona llum verda a la tramitació dels projectes triats pels ciutadans, que es poden consultar al web tria.bellreguard.net i que són els següents:

– Torradors. Punts: 131,32. Cost estimat: 20.000 euros. Construcció d’uns torradors junt amb un punt d’aigua amb un focus de llum. A més, posar més taules amb bancs per a gaudir amb amics o la família.

– Despeses veterinàries i millora d’instal·lacions per a animals abandonats de Bellreguard. Punts: 114,98. Cost estimat: 4.500 euros. Despeses veterinàries i material per a cures als animals sense llar i abandonats de Bellreguard, així com millores en les instal·lacions.

– Adequació de les sales esportives. Punts: 101,49. Cost estimat: 9.000 euros. Renovació de material del gimnàs del camp de futbol. Ampliació del tatami de la sala gimnàs de l’edifici de l’Ajuntament i instal·lació de material per a les activitats.

Articles relacionats