21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Els porcs senglars campen per la Valldigna

– La proliferació de porcs senglars a la Valldigna està causant enormes destrosses en l’agricultura per l’abandó de moltíssimes parcel·les.

Els llauradors estan desesperats segons han apuntat a aquest diari “cada dia que vas al camp et veus una cosa destrossada, en aquests moments s’estan acarnissant amb els plantons joves i les gomes de degoteig, ho arregles i l’endemà està igual”.

El problema radica en aquests moments en el gran abandó de moltes parcel·les que pel baix preu de les taronges han preferit deixar-les perdre. Aquestes mateixes parcel·les és un bon amagatall per a ells, que a la nit l’abandonen i comencen a realitzar destrosses en les terres adjacents.

Els llauradors apunten al fet que els ajuntaments de la zona devien ordenar que els propietaris de les parcel·les abandonades netegen, com ja està fent en molts municipis de la Comunitat Valenciana.

“Sens dubte els consistoris locals s’han d’implicar en el tema i obligar a la neteja per què el que està ocorrent no és normal“, assenyalen els llauradors “Algun dia podria passar una cosa seriosa per què els senglars ja es veuen a plena llum del dia i ja hi ha hagut algun cas que el mateix agricultor ha vist de front algun ramat de porc senglars”.

Articles relacionats