Els Populars de Tavernes denuncien que el Govern de Compromís renuncie a una nova subvenció

Segons els Populars, Tavernes de la Valldigna pateix de moltes mancances en els últims anys de gestió de Compromís. Malgrat estes mancances, com ha pogut saber el Grup Municipal Popular, el Govern de Compromís ha renunciat a presentar tan sols la sol·licitud per optar a unes ajudes de la Diputació de València destinades a millorar la nostra il·luminació o la gestió dels nostres residus, entre altres possibilitats.

«La deixadesa de Govern de Compromís per a la gestió municipal crida l’atenció. Esta deixadesa és tan evident que els porta fins i tot a renunciar a una de les subvencions que més podria beneficiar al nostre poble pel que fa a millora de gestió, d’implantació de noves tecnologies i de la il·luminació i la recollida de residus», explica la portaveu dels Populars de Tavernes, Eva Palomares. «Es tracta de les subvencions de la Diputació de València a Smart Cities, unes ajudes que es van publicar a finals d’octubre de 2019 al Butlletí Oficial de la Província i a les quals Tavernes ni va optar a sol·licitar-les» tal com va denunciar la portaveu popular a un dels últims plenaris.

Aquestes ajudes poden ajudar a afavorir la lluita contra la contaminació i converteixen les ciutats en més segures i eficients a través de la inclusió de la tecnologia. «Però sembla que al nou Govern aquest tipus d’avantatges ni les valora ni s’esforça per incorporar-les a Tavernes o pensa que li sobren els recursos. Tenen pressa en demanar préstecs però s’adormen en demanar ajudes. No ho entenem», comenta Eva Palomares.

Molts dels municipis que han optat a aquestes subvencions de la Diputació de València han buscat millorar la seua il·luminació, que han sigut les més afavorides en el repartiment, encara que la més sol·licitada pels municipis ha sigut la recollida de residus.

Polígon de Pla

La ineficàcia de Govern de Compromís de Tavernes ja va provocar que es perdera una ajuda de 200.000 euros en la millora d’infraestructures del Polígon de Pla, connexions, il·luminació i un servei contra incendis. L’ajuda, anunciada a bombo i platerets pel Govern, es va perdre i amb ella l’oportunitat de portar inversions a polígon. «La tardança i falta de planificació de Govern de Compromís tornen a perjudicar Tavernes», comenta la portaveu de Partit Popular.

Et Pot Interessar