22.2 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Els Moros i Cristians prenen els carrers de Daimús

• Ahir divendres i hui dissabte es desenvoluparan els actes d’aquesta espectacular manifestació cultural de color, pólvora i música.

La Junta General dels Moros i Cristians de Daimús ha donat el tret d’eixida a les seues festes d’enguany que es desenvolupen amb activitats a la platja i el poble. Un total de huit comparses dels dos bàndols –de la creu i de la mitja lluna- s’encarreguen de fer d’aquesta festa, ben arrelada, la més participativa i viva de la població.

La filà que en 2023 ostenta la capitania són Els Templaris, que per a l’ocasió han preparat de manera especial els actes que els distingiran com a màxims representants de la festa per a enguany.

Ahir divendres de matí a la platja han començat amb l’Ambaixada, per a després esmorzar a les cabiles i fer el passa bars. Ja de vesprada a les 20.30 hores van visitar a les cabiles Templaris i Abb-Al Malik. A continuació sopar en les filaes i a les 01.00 hores la revetla amb l’orquestra La Tribu davant de l’Ajuntament.

Hui dissabte serà el dia gran que començarà a les 08.00 hores amb la despertà a ritme de dolçaina i tabal, després d’esmorzar a les 12.00 hores encontre entre les filaes i les xarangues per a fer l’entradeta informal. En acabar a les 14.00 hores la mascletà donarà pas al dinar a les cabiles.

A les 20.00 hores començarà el gran i vistós espectacle de l’entrada de Moros i Cristians. La comitiva s’inicia amb la desfilada de bandes per a donar pas a les filaes, que amb atractius vestits i a ritme de les marxes mores i cristines, enriqueixen l’espectacular entrada. En l’acte participen més d’un centenar de festers i rep, també, com a espectadors a estiuejants de la platja i visitants de la comarca.

A les 22.30 hores es dispararà un castell de foc artificial i després el sopar a les filaes, i a les 01.00 hores de la matinada concert del grup Sin Comentarios a la plaça del poble.

La festa de Moros i Cristians a Daimús ha anat consolidant-se, a poc a poc, com a un reclam tradicional en el calendari de les festes d’estiu a la comarca de la Safor.

Articles relacionats