12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Els mercats ambulants podran obrir per a vendre productes de primera necessitat

– El pròxim dijous, 30 d’abril s’autoritza l’activitat de mercats ambulants per a la venda de productes de primera necessitat

– Amb fortes mesures de seguretat que s’han de complir

L’autorització ha segur aprovada per la Conselleria de Sanitat Universal en una resolució en la qual defensa que el decret pel qual es declara l’estat d’alarma s’estableix la necessitat de mantindre l’obertura de tots aquells establiments especialment comercials minoristes d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat i els mercats ambulant tenen també aquesta venda minorista.

Els llocs on habitualment se celebren, siguen espais coberts o no, el recinte deu estar totalment delimitat amb tanques o qualsevol altre mitjà que permeta marcar de manera clara els límits de l’espai, on es puga garantir el control d’afluència, la separació d’establiments i el distanciament social.

Els espais no coberts, limitaran amb tanques i s’haurà de controlar l’entrada i eixida de persones per a evitar aglomeracions. De no ser possible, la resolució contempla que es traslladen a instal·lacions esportives o d’un altre tipus que permeten controlar l’aforament.

La Conselleria estableix que només es permetrà l’activitat a llocs de venda de productes d’alimentació o primera necessitat i exclou l’hostaleria i restauració. Els llocs de venda hauran d’estar separats per una via de trànsit i amb una distància mínima de sis metres entre ells. Es permet una separació mínima de 2,5 metres entre els laterals.

Els treballadors hauran de guardar una distància mínima entre ells de dos metres, quedant restringida l’activitat comercial a un únic operador en cas que les mesures del lloc no facen possible aquesta separació física.

Complir amb un distanciament de dos metres entre el lloc de venda i la clientela, senyalitzat amb cinta adhesiva o qualsevol altre tipus de mitjà. Aquesta mesura s’establirà també per als clients en espera.

Els mercats hauran de garantir la vigilància que es compleix el distanciament social i hauran de disposar d’un dispensador d’hidrogel o qualsevol altre tipus de desinfectant, l’ús del qual serà obligatori per a accedir l’espai de compra. Només els venedors podran tocar el gènere, usant sempre guants de protecció i màscara. Els llocs s’hauran de desinfectar amb freqüència i en finalitzar la jornada.

Articles relacionats