19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Els llibrets de Falles de Tavernes, Oliva i Gandia demostren la seua qualitat als premis de la Generalitat Valencian

– Les Falles de Tavernes de la Valldigna estan totes en el llistat, Gandia aconsegueix nou i Oliva una

– Llistat dels premis: Falles Comunitat Valenciana premiades

 

Les falles de la comarca són capdavanteres en els Llibrets de Falla, pràcticament han consolidat la seua qualitat de producció i literària entre els millors de la Comunitat Valenciana.

Com ha quedat demostrat amb una àmplia presència en el llistat de premiats per la Generalitat en la convocatòria a l’ús del valencià que organitza la Conselleria de Cultura.

Tavernes de la Valldigna ha col·locat a les seues sis falles entre les 80 guardonades, Gandia amb 9 entitats, mentre que Oliva té una, Falla Barri de Sant Francesc, també habitual en aquest llistat.

La Falla Portal de Valldigna ha aconseguit el lloc número 8 amb el seu “Cantar i Comptar”, que es presentava fa uns dies. No hi ha cap altra en el top 10 del llistat, i entre les 20 primeres sí que hi ha tres comissions de la capital de la Valldigna: la ja nomenada Portal de la Valldigna, Falla La Via i Falla La Dula.

En Gandia la millor situada ha sigut la Falla Roís de Corella, en el lloc 21, Falla Plaça Prado (27), Falla La Vilanova (34) i Falla Corea (39). La resta de falles són Plaça del Mercat (35), Sant Nicolau-Mosquit (52), Avinguda República Argentina (59), Grau (62) i Beniopa (77).

El pròxim 10 de març a València és dura a terme l’acte de recollida dels banderins que les acrediten com a guanyadores dels premis a l’ús del valencià, un acte en el qual participarà la Fallera Major de València, Laura Mengó, i la consellera de Cultura, Raquel Tamarit.

Articles relacionats