Els empresaris de la Safor i la Marina fan front comú en la reivindicació d’inversions

La Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i El Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA) s’han reunit a Dénia per a parlar de les necessitats de la Safor i de la Marina Alta en matèria d’infraestructures, transports i mobilitat. Les dues federacions comarcals han coincidit a assenyalar el tren de la Costa com totalment prioritari, detallant que ha de tractar-se d’una línia de rodalies i començar unint en la fase inicial les localitats de Gandia, Oliva i Dénia. 
A més del ferrocarril, CEDMA i FAES han marcat altres manques infraestructurales que afecten al empresariat de la Marina Alta i de la Safor. La seua preocupació principal és la falta d’infraestructures viàries. Entre altres qüestions, es va reivindicar la circumval·lació d’Oliva – Bellreguard, el Tren de la Costa, la finalització de l’autovia del Morquí, de la A38 des de Cullera fins a la Safor i de la CV50 d’Alzira a Tavernes, l’alliberament de la A7, la duplicació de la via ferroviària Gandia/València per a enllaçar amb l’AVE València/Madrid, i l’accés nord a la platja de Gandia. També es va establir com a prioritàries una eixida de l’AP7 per a Pedreguer, Xàbia i Gata i la millora de l’accés a Calp des d’aquesta autopista. 
Aquesta trobada s’ha produït en el marc de l’elaboració per part de la CEV d’un document que arreplega les prioritats estratègiques a la Comunitat Valenciana, des del punt de vista empresarial. Aquesta iniciativa parteix d’una sol·licitud realitzada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que està dissenyant un programa, UNEIX, per a la millora de la mobilitat, infraestructures i serveis de transport en el període 2018/19. 
La CEV lliurarà el document definitiu amb les prioritats marcades pels empresaris de la Comunitat no només a la Conselleria, sinó també als diferents grups polítics en una pròxima ronda de reunions de cara a les pròximes eleccions autonòmiques. 
En la reunió van estar membres de la junta directiva de CEDMA, amb la presidenta, Sonja Dietz; secretari general, Esteban Cobos; vicepresidenta, Isabel Agullés, i Juan Carlos Juan, vocal. Per part de FAES va assistir el president, Miguel Todolí; vicepresidenta, Rosa Llopis; vicepresident, Ramón Soler, Juan Escrivá i la secretària general, Fina López; i per part de la CEV, van acudir els responsables d’elaborar el document de prioritats. Entre ells, Inmaculada García, gerent de la CEV, Elisa del Río, directora de l’àrea Tècnica, Pilar Gutiérrez, José Luis Santa Isabel, president de la Federació de Contractistes d’Obra Pública (FECOVAL) i Carlos García, secretari general de la Federació del Transport i Logística de València (FEVET.

Et Pot Interessar