15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

Els Doctors Somriure es “colaran” a les habitacions dels xiquets hospitalitzats a Gandia

– Gràcies al nou programa VIURE de Fundació Theodora, els menors hospitalitzats i les seues famílies rebran totes les setmanes unes especials i divertides visites personalitzades virtuals

– Els pares dels xicotets només han de manar un whatsapp al telèfon 60314 58 63 per a reservar la seua visita virtual.

– Aquest programa se suma a la llista de projectes d’humanització que es duen a terme a l’hospital.

L’Hospital Francesc de Borja i la Fundació Theodora col·laboraran braç a braç per a fer més feliços als xiquets hospitalitzats amb la visita dels Doctors Somriure.

I ho faran a través del nou Programa Hospitalari “VIURE”. Es tracta d’un programa de Visites Virtuals, creat amb motiu del seu 20 aniversari i en el qual els Doctors Somriure visiten, de forma totalment personalitzada, als xiquets, xiquetes i adolescents hospitalitzats, mitjançant vídeo telefonada.

Els Doctors Somriure, durant la crisi del COVID-19, no han pogut portar la seua màgia i la seua il·lusió als xicotets pacients però no han desistit de la seua obstinació de buscar la manera de colar-se a les seues habitacions. I l’han trobada.

Aquests peculiars doctors utilitzen ara les noves tecnologies, per a visitar als xicotets pacients i continuar portant-los la seua música, el seu humor, la seua màgia, els seus contes i els seus somriures.

El procés comença, a partir de la comunicació als pares des de l’hospital, amb l’enviament d’un missatge per part del pare o la mare del xiquet al número de whatsapp 603 14 58 63. Una vegada realitzada la petició, reben una resposta automàtica que els
redirigeix a la plataforma en la qual poden reservar el dia i l’hora que preferisquen per a la Visita Virtual del Doctor Somriure.

Els Doctors Somriure de la Fundació Theodora són artistes professionals amb almenys 4 anys d’experiència professional escènica i que, una vegada que comencen a treballar amb la Fundació segueixen uns exigents processos
de qualitat i formació psicosanitària.

El programa VIURE, tal com assenyalen des de la Fundació Theodora, ha vingut per a quedar-se i ara arriba a l’Hospital de Gandia. De fet, tant les habitacions de pediatria com les zones comunes compten amb cartells informatius del projecte.

També s’han distribuït fullets del programa en els controls d’infermeria i sales d’espera de l’hospital. Aquesta iniciativa s’afig a la llista de projectes d’humanització que es duen a terme a l’hospital Francesc de Borja.

Fundació Theodora

La Fundació Theodora és una ONG que, va nàixer a Suïssa en 1993 amb l’objectiu de portar riures, alegria i màgia als xiquets i adolescents hospitalitzats. Els seus fundadors André i Jan Poulie homenatgen així la seua mare, Theodora, qui va portar l’alegria a l’habitació d’André quan aquest va passar llargs períodes d’hospitalització quan era xiquet. En l’actualitat, la fundació arriba a més de 125 hospitals de 8 països a tot el món. A Espanya treballen des de l’any 2000, on un equip de 33 artistes professionals visita als xiquets ingressats en més de 30 hospitals de tot el país, als quals s’afig ara l’hospital de Gandia.

Articles relacionats