22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Els citricultors preocupats per les taronges que estan per recol·lectar

Les contínues pluges de les últimes setmanes està causant estralls en la citricultura valenciana, tan malparada pels preus ruïnosos de la producció i el desficaciat dels preus dels fertilitzants, llum i gasoil.

En aquests moments les pluges ja està causant danys considerables en els cítrics que encara estan per recol·lectar i que no havien realitzat cap tractament per a l’aigualit. Varietats com “ortaniques” i “navelane” són les que pitjor estan suportant l’aigua.

Ara i després d’aquesta embassada que produirà que l’arbre perda arrel i que tire al sòl bastant fulla com a flor, això ja s’està produint hui dia amb brots joves.

Indubtablement seria convenient després de les últimes pluges realitzar diversos tractaments amb coures o fosetil, ja que el Mancozeb està prohibit des d’enguany per a poder mitigar en certa mesura el problema de la gomosi, Phitoptora i Micofarela entre altres.

Aquest tractament és de vital importància però tal com estan les coses amb uns agricultors totalment descapitalitzats és improbable que hi haja diners per a això i menys que la Conselleria d’Agricultura done ajudes com antany.

El pessimisme i malestar que es viu en el camp és latent davant tots els problemes que estan suportant.

Articles relacionats