Els centres concertats guanyen una primera batalla contra la supressió d’unitats

La Generalitat Valenciana recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d’anul·lar parcialment el decret de la Conselleria d’Educació que regula el reglament que fixa els criteris per a l’accés o renovació dels concerts educatius al «no compartir» la resolució de l’alt tribunal valencià que, segons recorden, no és ferm.

Així ho han asseverat a Europa Press fonts de l’administració autonòmica després que aquest divendres s’haja conegut que el TSJCV ha estimat parcialment cinc recursos interposats contra la norma de la Conselleria d’Educació i, per tant, ha reconegut el dret de diversos centres a conservar les aules concertades que la Generalitat no els va renovar.

En diverses resolucions, la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa avala la legalitat de part de la norma recorreguda, ja que reconeix que la Generalitat «no està obligada a concertar» i admet que si l’administració autonòmica «opta pels concerts, no està obligada a la gratuïtat total». No obstant açò, precisa que, en el cas de l’ensenyament no obligatori, «si opta pels concerts, ha de sotmetre’s a la normativa bàsica de l’Estat» que impedeix extingir per decret concerts que segueixen vigents i obliga a renovar-los si els centres educatius compleixen els requisits exigits per la norma.

«L’Administració, mentre els centres complisquen amb els requisits establits en les normes, ha de mantindre’ls (…). L’extinció unilateral per Decret no es regula com a causa d’extinció (…). La raó és òbvia, és contrària a Dret», assenyala la sala en les seues resolucions en les quals estableix que l’administració autonòmica «no només no pot extingir-los unilateralment, sinó que ha de renovar-los sempre que (el col·legi) seguisca compliment els requisits que marca el precepte», argumenta.

Et Pot Interessar