Els atletes del Garbí Luis Salort, Víctor Faus i Quique Llopis aniran al mundial sub 20

El CC El Garbí ha aconseguit el darrer cap de setmana de juny sis medalles en dos Campionats d’Espanya, d’una banda a Gijón s’ha disputat el LXVI Campionat d’Espanya a l’aire lliure Sub18 (Juvenil), on el CC El Garbí ha obtingut dues medalles, una de plata i una de bronze; i d’altra banda en la ciutat de Múrcia s’ha celebrat el LXIV Campionat d’Espanya a l’aire lliure Sub20 (Junior) on s’han obtingut 4 medalles, una d’or i tres de plata.
A Múrcia la medalla d’Or va anar a càrrec de Luis Salort en 110 metres barres amb 13,43, establint un nou record dels campionats. En la mateixa prova el seu company Quique Llopis realitzava un esplèndid temps de 13,50 establint la seua millor marca personal. Amb el campionat i subcampionat i les marques mínimes tots dos atletes es classificaven per a disputar el Campionat del Món Sub20 (Junior) que se celebrarà del 10 al 15 de juliol en Tampere (Finlàndia). Tots dos atletes van dominar la competició, Luis es va imposar en la seua eliminatòria amb 14,38, va guanyar el seu semifinal amb 13,82 i com ja s’ha indicat va guanyar la final. Quique s’imposava en la seua eliminatòria amb 13,84, també guanyava el seu semifinal amb 13,62 i ja ja en la final obtenia el seu subcampionat d’Espanya.
Un altre atleta destacat va ser Víctor Faus, qui s’ha penjat dues medalles de plata, la primera en pes amb una millor marca de 16,16 i una altra en llançament de disc 53,78. És en aquesta prova on Víctor representarà a Espanya en Tampere, en el mundial Sub20, mundial on el CC El Garbí tindrà tres representants.
També van participar Rubén Major en llançament de pes, on no va poder passar a la millora en realitzar tres intents nuls. En llançament de disc també participava Dian Iskrenov, qui aconseguia la tercera plaça, però la seua condició d’atleta búlgar li van impedir guanyar el bronze, llàstima que la lentitud en els tràmits de nacionalització li estiguen impedint majors metes.
I finalment, destaca l’actuació del migfondista Fran Vilches, qui aconseguia en la final del 800 m.l. una excel·lent 9ª posició amb 1’54”14 (en semifinals va ser quart amb 1’54”58).
A Gijón la medalla de plata la va aconseguir Marc Mestre en llançament de pes amb una millor marca de 17,81 lloc que al costat de la mínima que ja havia realitzat amb anterioritat, el que el classificava automàticament per a disputar el Campionat d’Europa Sub18 (Juvenil) que es disputarà del 5 al 8 de juliol en la ciutat hongaresa de Gyor. També va participar en disc on aconseguia la 7ª plaça amb 47,49.
L’altra medalla, la de bronze va ser a càrrec d’Aurea Blasco en llançament de pes amb un millor registre de 14,04.
Un altre atleta destacat va ser Adrián Muñinos en 110 m. tantes, on va ser quart amb un temps de 14,05, que és la seua millor marca personal, a tan sol 1 centena de la medalla de bronze. Adrián s’imposava en eliminatòries amb 14,26, va anar segon en semifinals amb 14,14.
Gran participació també de Roberto Fernández en 400 m.l. on aconseguia el 5é lloc en la final amb un temps de 50,45, en semifinals era 3r en la seua sèrie amb 50,90.
També gran actuació de Guillermo Garcés en pes, on va ser 6é amb 16,42, que és la seua millor marca personal.
També va participar Raúl González en els 200 m.l., qui després de superar tres lesions consecutives aconseguia finalitzar el campionat en eliminatòries amb un millor temps de la temporada a l’aire lliure de 23,19. Héctor Muñinos va participar en els 100 m.l. quedant 4t de la seua eliminatòria amb 11,37, amb el que passava a les semifinals on va ser 7é amb 11,38.

Et Pot Interessar