21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Els ajuntaments de la Safor valoren molt positivament la gestió de la Diputació

 

 

 

Una enquesta en la qual han participat més de 200 alcaldes i alcaldesses de la província, reflecteix un elevat grau de satisfacció entre els ajuntaments de la Safor amb la institució en aspectes com l’autonomia municipal per a gestionar els fons rebuts, l’objectivitat a l’hora de repartir les ajudes i el suport durant la pandèmia

L’aposta decidida per la modernització i l’increment de l’autonomia municipal que ha desenvolupat la Diputació de València al llarg dels últims anys està tenint una resposta satisfactòria entre els ajuntaments de la Safor. Així es reflecteix en una enquesta en la qual han participat més de 200 alcaldes i alcaldesses de tota la província, on els consistoris d’aquesta comarca han expressat majoritàriament un elevat grau de satisfacció amb la gestió realitzada per la corporació en diversos aspectes. En concret, la valoració que els responsables dels municipis de la Safor donen al conjunt dels serveis prestats per la Diputació és de 8,25, enfront del 7,8 de mitjana provincial, amb més del 80% dels entrevistats qualificant entre notable i excel·lent.

Amb l’objectiu de conéixer de primera mà l’opinió dels alcaldes i alcaldesses valencians sobre les polítiques que està duent a terme la Diputació, i així poder treballar conjuntament per a planificar i recollir propostes de millora en els serveis que actualment presta aquest organisme, s’ha realitzat un qüestionari dirigit a tots els primers edils municipals de la província, que al cap i a la fi són els destinataris directes de la seua gestió.

Centrant-nos en les respostes aportades, destaca per damunt de totes elles l’ampli consens existent entre els ajuntaments sobre la importància i utilitat del paper que juga la Diputació en la gestió dels seus municipis, amb una puntuació de 4,7 sobre 5. Més d’un 90% d’ells qualifica de molt important o bastant important la funció que desenvolupa l’ens provincial. Es tracta del major percentatge aconseguit respecte de qüestionaris anteriors.

També sobreïx la valoració que fan els alcaldes i alcaldesses de la Safor respecte a l’augment de l’autonomia que té cada municipi per a destinar els fons que reben de la Diputació. Així, nou de cada deu reconeixen l’aposta municipalista, impulsada durant aquesta legislatura, d’assignar més fons per a l’autonomia municipal, un dels senyals d’identitat de l’actual equip de govern que presideix Toni Gaspar. La puntuació aconseguida en aquest apartat és de 9,3 sobre 10, mig punt per damunt de la mitjana provincial.

Una altra de les categories millor valorades i que més ha millorat en comparació amb l’última enquesta és la percepció que tenen els ajuntaments respecte de l’objectivitat dels criteris emprats per la institució a l’hora de repartir els recursos econòmics. La valoració en aquest sentit és de 8,25 sobre 10, la qual cosa posa de manifest les millores realitzades a l’efecte en els últims anys.

Cal recordar que aquesta comarca ha rebut un total de 7 milions d’euros del Fons de Cooperació de 2021, als quals cal afegir els 14 milions d’euros del Pla d’Inversions 2020-2021.

Una de les novetats que ha inclòs el qüestionari ha sigut l’opinió sobre la capacitat de resposta que va tindre la Diputació durant la crisi provocada per la pandèmia de la Covid i, segons sembla en els resultats, una aclaparadora majoria (més del 80%) dels ajuntaments de la Safor es va sentir secundada des del primer moment per la corporació provincial, llançant una nota de 8,3 punts. De fet, la Diputació va ser la primera institució que va fer arribar als municipis tan materials de protecció com recursos econòmics, en uns moments especialment complicats, sobretot per a les localitats més xicotetes.

Articles relacionats