20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Els ajuntaments afectats pel temporal Gloria disposen de 45 dies per a demanar ajudes

– La consellera de Justícia i Interior assegura que cal recuperar “com més prompte millor” la normalitat a les platges danyades per la tempestat i que estiguen llestes per a la temporada turística

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que els ajuntaments afectats pel temporal Gloria disposen de 45 dies per a sol·licitar a la Generalitat ajudes per a reparar les destrosses causades pel mal temps.

La consellera ha assenyalat que la intenció de la Generalitat “igual que es va fer amb l’episodi de la DANA del passat mes de setembre a la Vega Baixa”, és “actuar amb la major celeritat administrativa possible”.

En aquest sentit, després de l’aprovació urgent del decret d’ajudes que es durà a terme aquest mateix divendres en el Ple del Consell, les corporacions locals disposaran de 45 dies per a sol·licitar ajudes.

Tal com ha explicat la consellera, les subvencions es podran destinar a reparar infraestructures com a passejos marítims i també “béns inventariables i especialment mobiliari urbà i serveis turístics de platges perquè es puga recuperar com més prompte millor la normalitat en les nostres costes” i que tot estiga a punt quan comence la temporada turística.

A més, la consellera ha assegurat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències “estava preparada” per a atendre aquesta emergència atés que “en la Generalitat som molt conscients que, a causa de la crisi climàtica, els temporals seran cada vegada més virulents i es donaran amb major freqüència”.

Respecte a la situació a l’interior de la província de Castelló, on s’estan registrant nevades copioses, la consellera ha destacat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències ha mobilitzat 39 màquines llevaneu i 9 unitats de bombers forestals de la Generalitat amb autobombes per a buidar les carreteres.

Articles relacionats