9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Els agricultors de la Safor reben amb satisfacció la nova PAC del ministre Planas

– “A la fi el ministre d’Agricultura Luis Planas Puchades ha mirat una mica més per la seua terra i fa costat totalment al xicotet agricultor en els nous pressupostos de la PAC aprovats en aquest passat divendres” han assenyalat els agricultors de la Safor.

– Planas ha votat a favor a potenciar al xicotet agricultor i al mateix temps al professional davant els grans propietaris d’explotacions que se situen en major número en Andalusia.

La principal notícia és que els grans propietaris tindran un màxim d’aportació, és a dir, que no podran cobrar més d’aquesta quantitat, és ben cert que alguns percebien fins a milions d’euros per terres sense ús. La nova PAC, en aquest sentit, mira més pel xicotet agricultor que es troba ofegat pels costos de producció i més a la Comunitat Valenciana.

En aquest nou pla comú per a aquesta dècada es mirarà amb lupa el canvi climàtic i per aquest motiu s’acaronara les noves tecnologies i aquells que deixen en les seues parcel·les terrenys per a estanys, tanques, etc.

Les noves normes de condicionalitat, per a tindre accés a les ajudes comunitàries, prevalguera, sobretot, la lluita contra el canvi climàtic que és l’eix principal de la política europea. En definitiva els objectius de la PAC són bons, ara falta saber si portats a la pràctica resulten beneficiosos per a l’agricultor xicotet com s’ha aprovat.

Articles relacionats