21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Els agricultors cada vegada més controlats i els preus d’origen per terra

 

 

 

Mals temps s’aveïnen per a l’agricultura en general després de la nova PAC aprovada per al període 2023-27 on imposarà un ferri seguiment als agricultors en totes les seues facetes tant si cobren la PAC o no la cobren.

En la xarrada-col·loqui que ha tingut lloc aquest passat dijous a la vesprada a la casa de la cultura de Tavernes on s’han reunit prop de 400 persones han exposat els tècnics d’AVA -entitat organitzadora- les noves normes que tindran regir a partir de l’1 de setembre d’enguany.

La principal novetat d’aquesta nova PAC és que l’agricultor haurà de portar un quadern digital on haurà de posar totes les labors que realitze en el camp sempre amb l’assessorament d’un tècnic on haurà de constatar en què es gasten els materials comprats en els punts de venda.

Però el problema de tants inconvenients per als agricultors amb una mitjana d’edat de més de 60 anys és que tot això pot estar molt bé però si els productes en origen tingueren un preu digne.

El ministeri d’agricultura en comptes d’atraure a persones joves al camp l’única cosa que està fent és que els pocs que queden desapareguen i ací estan les 171.000 hectàrees perdudes a la Comunitat Valenciana i ara amb aquesta nova PAC aquesta xifra serà un aperitiu per al qual vindrà segons els tècnics d’AVA.

En aquest nou exercici la PAC baixa dels 300 a 260 euros per hectàrea i els que decidisquen perdre aquests drets no hauran de realitzar cap quadern digital enguany però a partir de l’1 de juny del 2024 també hauran de fer-ho.

Per a la realització d’aquest quadern la consellera d’agricultura de la CV ha dit que en les OCAPAS o siga oficines d’extensió agrària tenen la facultat per a realitzar aquests quaderns de manera gratuïta.

Articles relacionats