14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Electrovers: Un volum de poesia en format de música electrònica

– Sortida del disc d’electrovers de la Revista Poetry Spam a la plataforma Spotify. ÀLBUM A SPOTIFY (enllaç disponible el 23 de juny): https://open.spotify.com/album/1WjUnchHFHMGfgad5hyA45

– VIDEOCLIP: https://www.youtube.com/watch?v=lHnZW4MXSJY&t=2s

– 2° volum en electrovers: Durant les setmanes de confinament la jove revista digital Poetry Spam ha aconseguit tirar endavant el seu segon número de poesia: un volum on els poemes es presenten versionats amb música electrònica, d’electrovers.

– Aquesta segona entrega de la revista valenciana es pot consultar gratuïtament a la plataforma Spotify, així com el seu primer volum, que està disponible a Tumbir.

La virtut d’aquesta edició és la col·laboració entre poetes i productors musicals: al llarg de la primavera els poetes han treballat sobre la musicalitat del seu poema i els DJ han tingut l’oportunitat de crear sobre un poema, convertint-lo en un recurs musical. Un jurat format per 5 poetes, va escollir 20 poemes i amb la feina a contracorrent mitjançant mòbils i videotrucades, els editors han estat fent treballar cada poeta amb un DJ, i res els ha impedit que cada electrovers file a la seua manera forma i contingut.

Les imatges i figures del poema amb la sonoritat de les seues síl·labes, i amb les bases electròniques i les melodies sintètiques. Aquesta ha sigut la nòmina de poetes: Begonya Pozo, Xavier Mas Craviotto, Laia Maldonado, Josep Lluís Roig, Esther Climent, Joan VigóJudith Roig, Xavier Lago, Penya-Segat, Enric Agost, Chantal Poch, Paula S. Piedad, Carla Marco, Ashle Ozuljevic, Sofia Caamaño, Tatiana Dunyó, Pep SanzMazella; i aquesta la de productors i productores: AcriliqueFoxgloveMiki FlorensaEreboSonido MarzalWhoCameAfter, Miquel Rossy, Xavier Era, Penya-Segat i Rodd.

Gira i distribució gratuïta

En un primer moment, el propòsit de la segona entrega era substituir les clàssiques presentacions a les llibreries, biblioteques i espais culturals per raves a l’aire lliure convocades amb poca antelació, però la situació del Covid-19 ha impedit que les coses giren com estaven previstes. Els editors de moment no anuncien una presentació pública, però emplacen als interessats a estar atents a possibles convocatòries, perquè, segons ells, res està escrit.

Història de la Revista

La revista valenciana de poesia Poetry Spam naix a mitjans de 2019 com a projecte “antipoètic” de “treballadorxs precarixs i desocupadxs”.

Els seus dos promotors, Joan Deusa i Juma Barratxina, després de mesos de conéixer molts poetes, de moltes sensibilitats diferents, i patiments, i constatar que tots ells tenien un denominador comú que és que escrivien en hores de feina, o escrivien amb el sopor d’estar buscant-ne una, i que ho feien fora del circuit literari de publicació, premis, etc., després de constatar l’existència d’aquest cercle de poetes invisible, van decidir fundar la revista, per tal de donar-los una veu, esdevindre un col·lectiu i ser un revulsiu. Un revulsiu per ellxs mateixxs, i un revulsiu també per al circuit literari tradicional.

– Projecte Poetry Spam:

– La revista Poetry Spam es va concebre en un format de 3 números, independents entre si, i es va concebre amb aquesta finalitat, la d’arribar i anar-se’n, donant veu als poetxs precarixs, i pertorbant la centralitat. 3 números en 3 formats estètics diferents, que venen a ser una obra en si mateix: GIFstumbrl (visual), electrovers-Spotify (auditiu), vídeo-youtube (audiovisual).

El primer número va ser una pàgina de Tumblr, el lloc més oblidat d’internet, com explicaren ells. Van concursar-hi més de 170 poemes, i els editors n’estigueren molt satisfets, per la participació, l’acollida, i la comunitat generada al seu voltant. Es presentà a Gandia, València i, a Barcelona, a l’espai l’Horiginal.

D’aquesta experiència, en fou possible la gestació del fanzine AVALON de ressenyes i crítica de poesia, que pertany al mateix projecte i on periòdicament diferents col·laboradors interns o externs a la Poetry envien ressenyes, articles o reportatges sobre publicacions d’àmbit poètic: https://www.instagram.com/avalon_fanzine/ contacte: 626742236 (Gandia)/ 663700192 (Barcelona)/ revistapoetryspam@gmail.com

Articles relacionats