EL TURISME ES CONVERTEIX EN CAMP DE BATALLLA POLÍTICA A GANDIA

La batalla política local a Gandia ha trobat un nou escenari com a camp de batalla arran de la difusió dels primers balanços de l’estiu. El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicente Gregori, ha eixit aquest dimecres en roda de premsa a contestar al Govern en relació a les últimes dades de l’INE del mes de juny, segons les quals Gandia perd viatgers, pernoctaciones, places hoteleres i empleats respecte del mes de juny de 2015. Les dades de juliol dels empresaris hotelers, amb les que s’abrigalla el govern local, indiquen un augment de l’1% en ocupació hotelera, però un descens en els ingressos.

 

Per als populars, el Govern de Gandia no accepta les males dades de l’INE (7.651 viatgers i 24.659 pernoctaciones menys al juny de 2016 respecte a juny de 2015) i s’escuden en l’increment del 1% de l’ocupació hotelera en el mes de juliol.

Vicent Gregori ha recalcat que “fer política turística és escoltar i atendre les demandes del sector turístic empresarial, però també és mantenir la ciutat neta i els serveis bàsics atesos, i especialment en aquesta època la platja i més encara quan s’han pujat un 25% els impostos”.

Gregori ha denunciat el «continu atac» del Govern de PSOE i Més Gandia al sector turístic fins al punt que ASEMTHSA va fer públic un comunicat la setmana passada dient-li al govern que “ja està bé d’atacs i que se senten sols sense el suport institucional”.

El portaveu adjunt del PP també ha volgut recordar els missatges negatius que llançava en plena campanya turística l’actual alcaldessa de Gandia, Diana Morant, l’any 2012, quan era regidor en l’oposició: «La platja té una imatge que no convida a tornar als turistes. La platja presenta una imatge que no és la que esperen els turistes que ens visiten. Gandia pot perdre les banderes de qualitat de les seues platges. La falta de planificació del govern en la platja posa en perill la bandera blava». Són declaracions que el PP atribueix a Diana Morant en l’anterior mandat, quan era regidora de l’oposició, i les trau per contrarestar la petició del Govern al PP de que no faça servir el turisme com a arma política.

Gregori ha fet memòria que van ser els populars els que li van recordar al Govern a sol·licitar l’ampliació horària per als negocis de l’hostaleria en temporada per ser Gandia una zona turística, un permís que l’actual govern «es va oblidar de sol·licitar» l’any passat i comporta nombroses crítiques del sector i les ordres del govern actual de multar als negocis.

Finalment, Vicent Gregori li ha demanat al Govern que “deixen d’atacar i facen autocrítica d’aquestes dades de l’INE per a poder prendre decisions i que el pròxim any siguen millors. Nosaltres estarem al costat del sector i del govern per a construir una millor Gandia”. A més Gregori ha sol·licitat que “que es posen a treballar para quan finalitze-la temporada turística es puguen reprendre les obres de l’auditori Baladre per a poder atraure turisme congressual”.

El govern local i els horaris

El govern de Gandia davant les crítiques i informacions «manipulades» abocades des del Partit Popular de la ciutat durant la present campanya estival, ha volgut recordar una sèrie d’aspectes relacionats amb les lleis i normatives que regixen el funcionament dels establiments.

En primer lloc, es recorda que els horaris d’obertura i tancament dels establiments no són competència del consistori sinó que vénen marcats per la Generalitat Valenciana que és qui els establix.
En aquest cas el decret 21/2015 del 22 de desembre és el que regula els horaris d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics per a l’any 2016. En tractar-se Gandia d’un municipi turístic, el govern va sol•licitar, tal com permet la llei, l’ampliació d’horari general que abasta el període comprés entre el 17 de juny i el 25 de setembre de 2016, els divendres, dissabtes i vespres de festius, tot açò amb la complicitat dels empresaris i sectors implicats en la campanya turística i per a la promoció de l’activitat econòmica i l’impuls turístic.

En segon terme, i pel que fa a la normativa que regix l’ocupació de la via pública i que inclou entre altres aspectes l’estandardització de les característiques de les terrasses de tots els establiments, l’actual executiu recorda que no s’ha variat l’anterior normativa aprovada durant la passada legislatura (25 de gener de 2012) i que va comptar amb el consens de les diverses forces polítiques i el beneplàcit i conformitat del sector hostaler.

Des del govern s’insistix en la més que necessària col•laboració entre l’administració i el sector turístic amb el qual s’han engegat les “Mesas de Turisme” a fi d’establir un model estable que garantisca el desenvolupament del sector i es demana a l’opocició no fer partidisme en plena campanya. La millor imatge és el treball que fem tots junts i el seu resultat: una platja plena.

Finalment, l’executiu destaca l’esforç que s’està realitzant per a dinamitzar la ciutat i la platja amb activitats com Vivela, el Cinema a la Mar, el Cinema d’estiu Solidari, el Cinema Pot al Palau, el Festival Polisònic o les diferents activitats esportives que estan desenvolupant-se en la platja i que tindran com a colofó l’arribada de la Tornada Ciclista a Espanya el pròxim 8 de setembre. Cal destacar que aquest esdeveniment generarà en la província de València un impacte econòmic de més de 500.000 € bona part dels quals aniran a parar als negocis de la nostra ciutat en ser final d’etapa.

Et Pot Interessar