17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

El trasllat a les noves instal·lacions del CEIP Les Foies del Grau s’iniciarà al setembre

Les obres del nou col·legi Les Foies avancen a bon ritme, segons van poder comprovar ahir el director general d’Infraestructures Educatives Víctor García, qui va estar acompanyat per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicelalcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; la regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster,  i representants de l’equip directiu del centre.

D’aquesta manera, a partir de l’1 de setembre està previst que s’inicie el trasllat des dels antics barracons a les noves instal·lacions educatives. Després de la vista, tant els responsables municipals com els representants de l’equip directiu del CEIP Les Foies van manifestar la seua satisfacció per l’estat de les obres. 

Així, José Manuel Prieto ha explicat que un cop finalitzada l’obra “els xiquets i xiquetes del Grau tindran una gran escola. És una de les majors inversions del Pla Edificant a la nostra ciutat. Si els terminis es compleixen treballarem al costat de la constructora i els subministradors del contingut del col·legi per aconseguir que el nou curs escolar arrenque al Grau amb normalitat i amb un nou col·legi”. 

Per la seua banda, Josep Alandete ha destacat que, amb el Pla edificant, “els governs del Botànic i del Serpis demostrem uan vegada més el nostre compromís amb la lluita contra les desigualtats a través d de la inversió en la millora de les infraestructures educatives en tots els centres públics de la ciutat”. L’edil d’Urbanisme ha recordat també que l’actuació servirà per a revitalitzar la urbanització de les Foies recepcionada fa uns quants mesos.

Finalment, Carmen Fuster va voler agrair la col·laboració del equip educatiu del centre i de totes les persones relacionades amb el procés de construcció. “Hem escoltat a tots per poder tindre el millor centre educatiu. El nou curs escolar marca un fita en el Grau”.

Sobre el nou CEIP Les Foies
El nou col·legi d’Infantil i Primària del Grau de Gandia suposa una inversió de 3,5 milions d’euros. Aquesta és una de les 13 actuacions incloses dins del Pla Edificant iniciat per la Conselleria d’Educació de la Generalitat i executat pel govern municipal.

El centre s’està construint sobre una parcel·la municipal de 7.240 m² i tindrà una superfície construïda de 1.673 m². Es distribuirà a una planta baixa i primera planta i albergarà tres aules d’Infantil, sis aules de Primària, zona esportiva-gimnàs i menjador. A més, el projecte contempla una possible ampliació de les instal·lacions en cas que fos necessari.
També hi ha aules d’informàtica i de música. L’edifici estarà dotat amb el nivell A d’eficiència energètica i s’hi ha incorporat climatització eficient.

Articles relacionats