El trànsit pel polígon Alcodar tindrà restriccions durant les obres de la nova rotonda d’accés

L’Ajuntament de Gandia ha pres mesures per millorar la distribució de les mercaderies que circulen pel Polígon Alcodar, que s’ha dividit en tres sectors, que quedaran delimitats per la Plaça de la Llum i l’Avinguda de València:

– Sector Nord, Av Alcodar (color roig)

– Sector Sud, C/ del Comerç (color verd)

– Sector Oest, Policia Local (color blau)

    Els accessos al polígon quedaran establerts en el c/ Equador per al Sector Sud, el C/ dels Llanterners, per al Sector Nord, i l’Avinguda de València per al Sector Oest.

Pel que fa a l’eixida del polígon, es realitzarà per a vehicles que la seua MMA no supere les 12 tones, pel c/ Equador o pel c/ Llanterners indistintament, quedant restringida l’eixida dels camions de MMA superiors a 12 t per la C/ Llanterners.

Els dies laborables, de dilluns a divendres, i en horari de 13.30 i 18.00 hores, i els dissabtes a les 13.30 hores, s’establirà regulació del trànsit en la rodona de l’Avinguda Blasco Ibáñez amb el c/ Equador, amb la finalitat d’agilitar l’eixida dels vehicles dels treballadors i les treballadores de les empreses del polígon, que es realitzarà de forma massiva.

Les obres

La nova rotonda de l’Avinguda de València i el Polígon Alcodar té un pressupost d’1’2 milions d’euros, subvencionat amb una ajuda de 700.000 € del Ministeri, que va estar a punt de perdre’s i que va recuperar el nou govern local. La previsió és que els treballs, que no entorpiran el trànsit d’accés i eixida de la ciutat, finalitzen abans del pròxim Nadal.

L’objectiu de l’actuació és adequar l’antiga N-332 a una trama més urbana, millorant la seguretat vial i l’accés al polígon.

S’hi crearà una zona verda, amb accessos a peu i en bici al polígon. A més, connecta amb el barri de Santa Anna i integra en la ciutat l’espai industrial, que també s’ha modernitzat i millorat a través d’una important subvenció al 100% d’1 milió d’euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball (IVACE).

3’2 milions en el conjunt de la comarca

En total, la nova convocatòria del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), el quart des que es va iniciar la legislatura destina 3.225.961 euros als 31 municipis de la Safor, inclosa Gandia, per a millorar espais i serveis públics en actuacions que hauran d’executar-se abans del 31 de desembre de 2019, i que podran finançar obres ja realitzades des de l’1 de gener d’enguany.

La quantia de les ajudes abasta des dels 63.878 euros de Castellonet de la Conquesta fins als 202.775 euros per al municipi d’Oliva, passant pels 175.777 euros de Tavernes de la Valldigna o els 97.421 euros per a Palma de Gandia.

La presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assegurat que “tres anys després del canvi polític, aquesta corporació ha consolidat una nova forma de governar, basada en la justícia en el repartiment dels recursos, la col·laboració amb la Generalitat i la gestió eficaç que fomenta l’autonomia municipal”.

A més, Amigó ha afirmat que aquests plans “serveixen per a pal·liar el dèficit de finançament dels nostres pobles i ciutats, que ha impossibilitat en molts casos la prestació de serveis bàsics de qualitat”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha assenyalat que els ajuntaments “tenen, pràcticament, llibertat absoluta per a decidir en quines obres s’inverteix els diners”, amb un catàleg que abasta des de la millora de xarxes de proveïment d’aigua i clavegueram fins a la renovació d’instal·lacions esportives, passant per recollida i tractament de residus, energia, il·luminació pública, gestió del coneixement, promoció turística, comerç, parcs i jardins, ordenació del tràfic, equipaments culturals, carreteres i camins, protecció del patrimoni i intervenció en col·legis d’Infantil i Primària.

Respecte als criteris de repartiment d’aquestes ajudes, tant per a la Safor com per a la resta de comarques, Altur ha explicat que “el 34% es concedeix pel valor marginal o, el que és el mateix, per la mera existència com a municipi; el 30% en funció de la població; el 10% segons la superfície; i un altre tant per cent en funció del nombre d’aturats registrat; així com altres paràmetres com ara el cost dels serveis, l’existència de nuclis històrics o l’adhesió al Pacte d’Alcaldies, que mesura la implicació de cada municipi amb el medi ambient”.

Més de 140 milions d’euros

Amb aquest nou IFS, que es perllongarà fins al final de la legislatura, la Diputació ha invertit en les comarques valencianes 140 milions d’euros des de 2015, en el marc d’un pla que ha sigut valorat amb un 9,1 sobre 10 pels alcaldes i alcaldesses, en l’enquesta recentment publicada per la corporació.

Els 266 municipis de la província rebran fons d’aquest programa, que destina 33 milions d’euros als 261 municipis de menys de 50.000 habitants i 2 milions d’euros als quatre municipis de més de 50.000 i els pobles de València ciutat, que abans es coneixien com a pedanies.

Et Pot Interessar