15.9 C
Gandia
Dilluns, 29 novembre, 2021

El termini d’inscripció a les bande del Tio de la Porra finalitzaran el proper 10 de setembre

La Fira i Festes cada dia més a prop, les Festes de Gandia donen el seu inici amb les bandes del Tio de la Porra, un personatge típic de la ciutat de Gandia, responsable d’anunciar cada any a tota la ciutat, i especialment als escolars, l’inici de les festes patronals. D’origen desconegut, hi ha notícies de la seua existència des de fa més de cent anys.

Aquest personatge gaudeix d’un gran afecte popular ja que, any rere any, emociona a la ciutadania pel simbolisme de la seua missió i desperta interés en les persones, cada vegada més nombroses que, sense tindre tan arrelat el seu significat, acudeixen a verue com dóna inici a les festes patronals, seguint-ho des de la Plaça Major en el seu recorregut per tota Gandia i la seua finalització al migdia en la mateixa plaça. A més hi ha un gran interés col·lectiu i institucional i, en l’actualitat, s’està tramitant la declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial.

El Tio de la Porra és un patrimoni reconegut, tant a nivell institucional com a nivell popular, un patrimoni important de Gandia, un referent a l’hora d’identificar la ciutat quan es visita i al que els Gandienses reconeixem igualment la seua importància com identitat de la nostra tradició.

La Cavalgada del Tio de la Porra es va iniciar l’any 2002, i complementa la tradició amb la teatralització de la mateixa a partir d’un text extret d’una publicació del segle XIX.

Si vols formar part d’una de les bandes tens fins al dia 10 de setembre per a inscriure’t telemàticament a la pàgina de l’Ajuntament de Gandia. 

 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles