12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

El Teatre Serrano va acollir la presentació del cartell de la Setmana Santa i la revista Passio 2021

– A l’acte van assistir l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui va estar acompanyada pel regidor delegat de la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell; diversos regidors de l’Ajuntament de Gandia, així com a representants dels diferents cossos de seguretat de l’Estat, les Falleres Majors i membres de la societat gandiana.

– El cartell d’aquest any de la Setmana Santa ha estat obra de Jaume Marco, mentre que la revista Passió ha estat obra de l’equip coordinat per Salva Gregori.

– En acabar l’acte el vicepresident, Jose Ignacio Moreno, ha fet entrega dels primers exemplars a l’alcaldessa, a la Padrina de la Setmana Santa, Xaro Pérez i al president de la Junta Major de Germandats, Emili Ripoll.

frances 210320 6354Aquesta vesprada a les 20.30 en el Teatre Serrà ha tingut lloc la presentació del cartell anunciador de la Setmana Santa de Gandia per a l’any 2021 i la presentació de la revista Passio. L’autor del Cartell de la Setmana Santa de Gandia d’aquest atípic 2021 és el dissenyador del Grau de Gandia En Jaume Marco. Jaume Marco, naix en el Grau de Gandia el 1973.

Per a l’autor, coneixedor de la Setmana Santa de la nostra ciutat, el cartell és un entramat de textures que intenten reflectir amb intensitat dramàtica la passió de Crist, utilitzant com a element únic i principal un detall de la Corona d’espines amb un tractament naturalista i poc idealitzat d’aquesta icona.

La Corona d’Espines s’uneix dels elements més significatius de la Passió de Crist i és un dels símbols que el món de l’art ha pres per a reflectir-lo d’infinitat de maneres i amb diversos tipus, des de l’hiperrealisme a la desfiguració i al minimalisme.

El treball digital li ha permés aconseguir textures identificades amb la naturalesa en la traçada de la fusta de la mateixa corona, reflectint-se a les vetes d’aquesta, l’agudesa de les espines i el traç trencadís en aquelles que apareixen trencades per l’impacte amb el mateix crani de Crist o les colpejades dels soldats romans amb la canya després la mateixa flagel·lació.

El fons difuminats simulant taques de la mateixa sang, encara que desproveïdes de la seua peculiar tonalitat rogenca, realça el motiu principal, però alhora ajuda a mantindre un vel de misteri perquè no descobreix de manera nítida la figura i ocultar-la en diferents trams, com volent protegir de tan gran crueltat.

El color morat contextualitza d’una manera evident la ciutat de Gandia de la mateixa manera que és un tot que evoca la mateixa Quaresma i per tanta la penitència que els confrares transmeten en les seues desfilades processionals.

La revista Passio que enguany es titula “Cristo Vive”, s’ha dissenyat per l’equip de disseny i maquetació coordinat per Salva Gregori Bosch.

La revista Passio és una reconeguda publicació, ja consolida en l’àmbit nacional gràcies a la seua difusió per tota Espanya.

Enguany s’han traçat unes noves línies de maquetació i organització de la revista. A més de la renovació del concepte de portada, perquè és un element inseparable del conjunt de la publicació, que inspirats pel títol de CRIST VIU s’ha treballat amb la idea d’una fusió d’alguns elements clau de la iconografia de Jesús. El drap de puresa, el mocador de la verònica i el lli, que s’ha treballat amb una estampació subtil d’un rostre de Jesús viu sense rastres del sofriment de la Passió i que ha tornat triomfant de la mort.

Articles relacionats