21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

El Teatre Serrano acull ‘Delicades’, històries protagonitzades per dones que commouen i arranquen un somriure

El Teatre Serrano acull divendres 24 de febrer a les 20:00h l’obra ‘Delicades, de la companyia catalana T de Teatre. L’obra, sorgida amb motiu del trenta aniversari de la companyia torna a portar a escena una història d’històries, de vegades no tan fràgils ni delicades. Són fragments en aparença sense relació, però que configuren un univers on somriure i emocionar-se. Potser han transcorregut més de deu anys des del moment que es va estrenar, però aquest és un muntatge sense data de caducitat que encara hui conserva intacta la capacitat de commoure sense deixar de divertir.

Construïda amb fragments, trossos, amb elements que en aparença no tenen relació, però que configuren un univers en el qual un roser que era mort sobtadament ressuscita. Unes germanes acomiaden el seu germà que se’n va a la guerra. Una pintora intenta amb tota la seva ànima vendre un quadre. Una dona necessita l’ajuda heroica dels seus veïns per matar un ratolí. Un percussionista d’una banda militar ofereix un concert de platerets. Un soldat envia un amic fotògraf a casa de la seva xicota perquè la fotografiï nua. Una àvia narra al seu nét el conte de Santa Casilda, que va convertir les roses en pans…

Delicades és una de les creacions més celebrades de les T de Teatre, companyia formada actualment per Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca i que va nàixer l’any 1991, quan un grup d’actrius que acabaven de sortir de l’Institut del Teatre van decidir començar a crear els seus propis projectes en comptes d’esperar que un director o directora els fes una trucada telefònica.

Des d’aleshores, han triat amb cura els seus companys i companyes de viatge, iniciant així un seguit de col·laboracions exitoses amb dramaturgs i directors com Pau Miró, Javier Daulte, Denise Despeyroux, Ciro Zorzoli, Julio Manrique, Sergi Belbel, Cesc Gay o David Plana.

Articles relacionats