20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

EL SUPREM CITA A DECLARAR A RITA BARBERÁ PER PRESUMPTE BLANQUEIG

En una providència feta pública este dijous, Conde-Pumpido cita Barberá en qualitat d’investigada per a prendre declaració voluntària tal com establix l’article 118 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal a causa de l’aforament.

A més, el magistrat en una sentència ha imposat al PSOE una fiança de 3.000 euros per a poder exercir com a acusació popular en la causa i alerta del “seriós risc de judicialització de la política” que suposa que un partit polític exercisca d’acusació en una causa contra una persona que ha militat en un partit contrari.

El Suprem ha destacat en la seua resolució que els fets descrits pel jutge d’Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez -encarregat de la investigació i que va enviar a l’alt tribunal la part que afecta a la senadora el mes d’abril passat- justifiquen procedir a l’obertura d’investigació per a determinar si són delictius.

En esta peça separada, amb 47 persones imputades més el PP com persona jurídica, s’investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era tornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

Articles relacionats