14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

EL SINDICAT MAJORITARI DE L’ENSENYAMENT PRIVAT DEMANA “ESTABILITAT” AL PERSONAL DE LES ESCOLETES DE GANDIA

La Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament de la Comunitat Valenciana (FSIE-CV), sindicat majoritari en l’ensenyament privat i concertat, ha expressat la seua preocupació pel futur de les treballadores de la xarxa d’escoletes municipals de Gandia després de l’anunci del govern local de revertir la privatització i recuperar la gestió pública. Davant eixe anunci, el sindicat defensa la permanència de les treballadores de les escoles infantils municipals de Gandia.

El representant de FSIE-CV a la Safor, Carlos Tormo, va presentar el dilluns, davant el registre General de l’Ajuntament de Gandia, una sol·licitud d’adhesió al manteniment de tots els llocs de treball de les escoles municipals de Gandia, dirigida als grups municipals perquè eleven al ple municipal el seu pronunciament respecte la continuïtat laboral d’aquestes treballadores.
FSIE argumenta que la xarxa d’escoles infantils municipals de Gandia és un servei d’interès general i de qualitat independentment del model de gestió pel qual han optat els governs municipals al llarg de les legislatures.

El sindicat afirma que un dels factors més importants per a oferir aquest servei de qualitat recau en la tasca dels treballadors i treballadores de les Escoles Infantils Municipals.
Carlos Tormo sosté que, al marge del model de gestió al que opte el Departament de Polítiques Educatives, l’estabilitat laboral de les treballadores pot perillar.
Rebutja per això qualsevol mesura que comporte un perjudici contra les treballadores al·legant que la satisfacció de les famílies avalen a les treballadores que eduquen als seus fills, i que aquest reconeixement a la seua labor és inqüestionable.
Per tot açò, entén que és obligació dels polítics generar un marc de condicions laborals que incidisca favorablement en l’estabilitat i continuïtat dels llocs de treball de les mestres, les educadores i el personal no docent de les Escoles Infantils Municipals de Gandia.
El sindicat FSIE va mantenir converses amb membres dels diferents grups municipals i va remetre correu electrònic per a informals de la seua pretensió. Tant Víctor Soler (portaveu del grup municipal del Partit Popular) com Ciro Palmer (Ciutadans) van manifestar la seua conformitat a l’argumentació presentada i es van adherir el dimarts a la sol·licitud del sindicat FSIE.
La junta de portaveus de l’Ajuntament de Gandia decidirà divendres si es tractarà la moció en el ple municipal previst el 9 de maig.

Articles relacionats