El restaurant «Miguel y Juani» de l’Alcúdia guanya el concurs de fideuà de Gandia

El restaurant Miguel i Juani, de l’Alcúdia (la Ribera Alta), ha guanyat el primer premi  del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia, que s’ha celebrat este dimarts al passeig del Port . El segon premi ha estat per al hostaler de Ginza Vidrio, de Tòquio, Japó, alhora guanyador del premi a la millor fideuà de cuiner estranger.

El concurs ha viscut la  XLIV edició amb el passeig del Port de gom a gom per a veure treballar a  la trentena de participants en l’elaboració del plat típic de Gandia.

El tercer premi l’ha aconseguit el lRestaurant La Granja (Sueca), el premi a la Millor Escola de Cuina al CDT València, i el millor prostre de tajonja l’ha elaborat el restaurant El Garriga (Nàquera).
Per als organitzadors, el resultat de l’esdeveniment ha estat satisfactori. S’han complit totes les espectativas, afirmen, l’afluència de visitants ha sigut «extraordinària», i el repartiment de degustacions de fideuà ha anat fluït gràcies als 5 punts de venda (3 per part de Sabors Casolans i 2 per part de Fideuà de Gandia).

Ha estat una de les edicions més internacionals, un objectiu fixat per a fer del turisme gastronòmic un atractiu més. Enguany participaven cinc restaurants japonesos, un de Bulgària, dos d’Itàlia, un australià, i dos més de Mèxic, entre altres estrangers, un fet que el sector turístic i els organitzadors del concurs interpreten com un bon símptoma.

Ara hi un  debat entre els organitzadors sobre si augmentar el nombre de places disponibles, i sobre l’emplaçament o el canvi d’horari habitual per a passar-lo a la nit.

Et Pot Interessar