10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

EL REI OBTÉ EN EL SEU TERCER DISCURS DE NADAL LA PITJOR AUDIÈNCIA EN 18 ANYS

El tercer missatge nadalenc del rei El PP, PSOE i Ciutadans han relativitzat la caiguda d’audiència televisiva que va tindre el Missatge de Nadal del rei Felip : els populars creuen que ja no només se seguix per televisió, els socialistes entenen que es deu a “certa normalització” de la situació política i de la figura del nou monarca, mentre que la formació taronja interpreta que reflectix un cansament per la política.

Segons la seua opinió, el que ha transcendit del discurs va ser el “realisme” amb el qual el Rei va abordar la situació del país. “Va parlar de reptes i amb un llenguatge que s’entén”, ha defensat.

Que els dos missatges de Nadal anteriors del rei Felip VI tingueren una major audiència s’explica sobretot, segons l’opinió de Valenciano, per la “novetat” que suposava la figura del nou monarca el Nadal del 2014, a penes sis mesos després de la seua abdicació, i el 2015, perquè hi havia potser major expectació en escoltar el monarca quatre dies després d’unes eleccions que van provocar la fragmentació parlamentària més gran de la democràcia espanyola.

En qualsevol cas, la dirigent socialista considera que la menor audiència aconseguida pel Missatge de Nadal del Rei, malgrat registrar la pitjor dada dels últims 18 anys, “està dins dels límits de la normalitat institucional”.

“Portem un any amb moltíssims missatges continus dels partits polítics i de missatges electorals; jo crec que la societat està una mica cansada”, ha comentat el dirigent del partit taronja.

Articles relacionats