20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

EL REI OBRI ESTE DIMARTS LA QUARTA RONDA DE CONSULTES EN SET MESOS

 

Este mateix matí també s’entrevistaran amb el cap de l’estat Isidro Martínez Oblanca, diputat de Fòrum Astúries que es va presentar en coalició amb el PP i que, per tant, dóna suport a Rajoy, i Ana Oramas, de Coalició Canària, oberta a negociar el seu suport.

L’endemà, dimecres, al matí acudiran a veure el monarca Aitor Esteban, del PNB; Alexandra Fernández, d’En Marea (la coalició gallega on hi ha Podem); i Francesc Homs, de Convergència (CDC); i a la tarda faran el matiex Joan Baldoví, de Compromís, i Xavier Domènech, d’En Comú Podem, els dos socis de Podem.

L’últim dia de consultes serà dijous, reservat als quatre grans partits. El president de Ciutadans, Albert Rivera, està convocat a les 10.30 hores, cita que aprofitarà per a demanar al Rei que “convença” el PSOE perquè s’abstinga en la votació a Rajoy per a desbloquejar l’actual situació política i evitar així unes terceres eleccions, com ell mateix ha avançat.

La ronda del cap de l’rstat, de la qual s’han despenjat un altre cop els independentistes d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i EH Bildu, conclourà a les 17.00 hores amb el president del Govern en funcions i aspirant a la reeleció, Mariano Rajoy.

La d’esta setmana és la quarta ronda de consultes que Felip VI obri en este 2016 per a intentar buscar llogater per la Moncloa. Després de les eleccions del 20 de desembre, el monarca va fer una primera en la qual va proposar la candidatura de Rajoy, però, després que este la declinara, es va vore obligat a convocar una segona en què l’elegit va ser Pedro Sánchez.

Articles relacionats