El rectorat de la Universitat d’Alcalá acull l’exposició «Francisco Brines: la certidumbre de la poesía. Homenaje al Premio Cervantes»

– Una representació de l’Ajuntament d’Oliva acudeix a la inauguració de l’exposició homenatge a Francisco Brines a Alcalá d’Henares

– Els reis d’Espanya es desplaçaran a Oliva per donar-li el Premio Cervantes personalment

Coincidint amb el dia que Francisco Brines hauria de rebre el Premio Cervantes en la tradicional cerimònia presidida pels Reis d’Espanya, si no fora perquè la seua delicada salut li ho impedeix, s’ha inaugurat en el rectorat de la Universitat d’Alcalá l’exposició «Francisco Brines: la certidumbre de la poesíaHomenaje al Premio Cervantes».

Una representació de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per l’alcalde David González i el regidor de Cultura, Julio Llorca, ha acudit aquest matí a la inauguració de l’exposició, comissariada per Àngels Gregori. També han acudit membres de la Fundació Francisco Brines i periodistes comarcals.

L’exposició, organitzada per la Federació General de la Universitat d’Alcalá i l’Ajuntament d’Alcalá d’Henares, amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport, i la Fundació Francisco Brines, ofereix una selecció dels poemes de Brines en diàleg amb les obres de l’artista Carmen Calvo, guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, i amb una sèrie de fotografies de casa seua a l’Elca, realitzades per Jesús Císcar.

En ella es mostra un univers més personal de l’autor i la seua part creativa, amb una sèrie de retrats de diferents èpoques, fotografies personals, manuscrits, cartes, primeres edicions dels seus llibres i objectes personals.

La delicada salut del poeta ha obligat a ajornar el tradicional acte de lliurament del Premio Cervantes, que se celebrava coincidint amb el Dia del Llibre. El Ministeri de Cultura ha confirmat que entregarà el guardó a Oliva amb un acte que acudiran els Reis.

«El Premio Cervantes a Francisco Brines, el primer valencià que ha rebut la màxima distinció de la llengua castellana, és un just reconeixement que tenim la sort de poder celebrar amb ell. A la seua infinita generositat hem de respondre contribuint a preservar, difondre i garantir el llegat literari d’un dels poetes valencians més internacionals i llegits que ha donat el nostre temps», ha assegurat l’alcalde David González.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Julio Llorca ha afirmat que «aquest homenatge i merescut premi posa Oliva en l’epicentre de la creació literària i ve a coronar la carrera de l’acadèmic i fill predilecte, Francisco Brines. El reconeixement fa sentir-nos molt orgullosos com a olivers i oliveres, i estic segur que serà una inspiració i un fet encoratjador per al jovent d’Oliva.»

Et Pot Interessar