El Real de Gandia comença un ambiciós projecte de parc fluvial al paratge del «Ginjoler»

– Treballs d’adequació de la parcel·la de Ginjoler del Real, on s’ultima una zona verda al costat del riu de 3.000 metres. El govern destina una ajuda de 45.000 euros a recuperar la zona verda en la qual plantarà arbres i instal·larà una tanca per a garantir la seguretat

El govern del Real de Gandia ha iniciat un ambiciós projecte mediambiental: La recuperació de la ribera del riu Serpis i la creació d’una zona verda en uns dels vessants del llit. La intenció de l’executiu local (PSPV) és crear un passeig fluvial en el marge que recau al costat del nucli urbà, a l’estil del qual existeix en la capital de la Safor i que atrau centenars de persones cada dia per a passejar o practicar esport.

Per a això, el consistori ha iniciat els treballs en el paratge de Ginjoler, una parcel·la al costat del riu que ha estat abandonada durant anys i on creixia la mala herba. L’executiu ha dissenyat un projecte de millora de la zona que permetrà la seua integració en el municipi en convertir-la en un espai verd. Estarà acabat a la fi de febrer.

L’edil d’Agricultura i Festes, Vicent Signes, va explicar que aquesta és la primera fase d’uns treballs que aspiren a prolongar-se en els pròxims anys i a abastar tota la ribera del riu que passa al costat del nucli urbà: «Volem recuperar tota la zona verda del riu que és de propietat municipal i habilitar en ella zona verda perquè els veïns facen ús d’ella».

Desbrossament de terrenys

El regidor del PSPV va dir que és un projecte ambiciós que s’està costejant amb ajudes provincials. “La parcel·la de Ginjoler és municipal. En ella invertim uns 45.000 euros d’una ajuda de la Diputació de València per a millorar espais degradats. Les actuacions contemplen el desbrossament de la parcel·la, que ha acumulat molta mala herba durant anys, alguna cosa que no agradava als veïns i les veïnes dels carrers més pròxims”.

De fet, el govern socialista dona resposta a més a una demanda veïnal amb la millora del recinte: «Ara tindrem una zona verda de 3.000 metres quadrats. Aquest parc abasta més de la meitat del poble, perquè el que ja tenim molta faena feta en la recuperació del vessant del riu perquè la gaudisquen els veïns i les veïnes».

Les obres contemplen la introducció de més d’una desena de ‘llidoners’ per a donar forma al parc crear zones arbòries i ombres. L’edil va afegir que l’accés a la ribera del riu es fixarà pel carrer Sant Antoni, perquè els residents de l’el Real de Gandia i els visitants puguen entrar a aquesta zona verda a través del carrer per als vianants. Signes va precisar que aquesta actuació era necessària, ja que fa dues dècades es va habilitar un mur per a salvar al nucli urbà de les avingudes de l’aigua.

«Una vegada que es va construir i es va crear l’esplanada, la mala herba ha anat creixent i era necessari actuar en aquest paratge. La millor solució és recuperar-ho per al poble, amb una gran zona verda i l’inici d’un passeig que recorrerà tot el nucli urbà al costat del Serpis». La parcel·la es tancarà amb un clos, va dir l’edil, per a garantir la seguretat dels qui facen ús d’aquesta zona: «Existeix un desnivell de quasi cinc metres entre el nou parc i el llit del riu pel qual el tancament que s’ha previst donarà la seguretat necessària a tots els usuaris».

Et Pot Interessar