El Real de Gandia celebra les festes fins al 5 d’agost

El Real de Gandia entra en la Setmana Cultural, la recta final de les festes que va iniciar divendres 27 de juliol amb un programa ple de música, colles de dimonis, dolçainers, revetles, gastronomia, quintaes, carnestoltada, competicions esportives, concurs de fotografia, focs artificials i actes religiosos. El sopar de cabasset d’este divendres, el sopar de meló de diumenge, i el ball de disfresses de dissabte, la Carnestoltada, són uns dels actes més atractius del cap de setmana.

Divendres 3 d’agost
07:00 h. Els Festers del 2018 retornen la tradició de cantar a l’Aurora, per això animen a tot aquell/a que vullga ajudar-los en aquesta tasca. Plaça del Beato Carmelo a les 07:00h.
08:30 h. Despertà amb tronador acompanyats per la Banda de Música.
09:30 h. Esmorzar dels Festers al Bar “El Puntet”. 
11:15 h. Passacarrer a càrrec de la Banda de Música per tal d’arreplegar els Festers.
12:00 h. Solemne Missa en honor a la Divina Aurora. en acabar paelles en l’Avinguda de la Pau. 
14:30 h. Paella Gegant. (s’ha de comprar el tíquets prèviament). 
15:30 h. Comença el Garrot, Macrofestival, exhibició de Twerk, atraccions d’aigua, festa de l’escuma.
21:30 h. Passabars acompanyats per l’Agrupació Artístico Musical del Real de Gandia.
22:00 h. Sopar de Cabasset al Parc Germanies.
23:30-03:30 h. Gran Revetla amenitzada per l’Orquestra Mito.
03:30 h. Fins a la matinada Macrodiscomòbil amb Bernat Camarasa, conegut per posar música en Apache, Falkata, entre altres!

Dissabte 4 d’agost
09’00 h. Cercavila pels carrers del poble i disparada de trons.
12’00 h. Cercavila per el poble amb arreplegada de festers, festeres. A continuació, eixida de l’església del Santíssim Crist de l’Empar i seguidament Dispar de veintiuna salva i el cant de l’himne
12’30 h. Celebració de la Santa Missa en honor del Santíssim Crist de l’Empar. . Al fi nalitzar la missa hi haurà una traca.
14’00 h. Dinar de germanor per als confrares.
18.00 h. III Passarel.la canina organitzada per l’Ajuntament del Real de Gandia amb la col.laboració de races a la Plaça de la Llibertat. Hi haurà obsequis per a tots els participants.
20’30 h. XVI Gran Carnestoltes de disfresses. Hi haurà dues categories, majors i menors fins als tretze anys, amb Premis a les dos categories Concentració de tots els participants en el carrer València (el de la Piscina) els majors. Els menors en el carrer Constitució a l’encreument del carrer València.
21’00 h. Inici de lal carnestoltada. Hi haurà premis en metàl·lic per a les disfresses més originals en les dues categories. En tot el recorregut ens acompanyarà la batucada.
23’00 h. Sopar dels festers.
23’30 h. Lliurament de Premis de la carnestoltada.
24’00 h. Bingo. A continuació Actuació de la discomòbil Montecarlo.

Diumenge 5 d’agost
09.00 h. Despertà a càrrec de l’A.A.M del Real de Gandia i tronadors.
10.00 h. Esmorzar realer amenitzat per l’A.A.M del Real de Gandia. S’haurà de comprar el tíquet (3 euros) fins el 2 d’agost en l’Ajuntament.
11.30 h. fi ns les 14.30h. Parc aquàtic a la Piscina Municipal.
19.45 h. Passacarrer de la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Real de Gandia.
20.00 h. Passacarrer amb l’A.A.M del Real de Gandia per a arreplegar a festers, festeres,
veïns i veïnes per a participar en la missa i en la processó.
20.30 h. Solemne missa cantada per l’Orfeó del Real de Gandia en honor a la Verge dels Desemparats.
21.30 h. Processó en honor als Sants de la Pedra, a la Divina Aurora, al Santíssim Crist de l’Empar i a la Verge dels Desemparats.
23.00 h. Sopar del meló: fer comboi i fer poble amb veïns, veïnes, amics i amigues per a sopar al carrer. L’Ajuntament repartirà un meló per cada taula que es prepare al carrer per a sopar. Apuntar-se a l’Ajuntament fi ns el 2 d’agost.
00.30 h. Correfocs amb la Colla de Dimonis Inga-Va. Eixida de l’Ajuntament i fi nalitzarà al Parc 25 d’abril. En acabar es repartirà orxata.

Et Pot Interessar