12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El Raval acull la 8a edició del Sona Baixet Fest 

• El festival familiar de la LaCasaCalba serà els dies 9 i 10 d’abril amb espectacles que barregen música, teatre, art i dansa

El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la gerent del Teatre del Raval, Isabel Cogollos, ha presentat aquest matí la 8a edició del festival infantil ‘Sona Baixet Fest’, que se celebrarà els dies 9 i 10 d’abril amb espectacles que barregen diferents estils artístics, com la música, el teatre, l’art i la dansa.

Torna a Gandia el gran festival familiar de les comarques centrals de la mà de LaCasaCalba i l’Ajuntament, destinat al públic menut, però també per als més grans. «La programació serà de màxim nivell», ha afirmat González.

“Hem volgut prioritzar dos de les propostes que ens havien quedat pendents del Sona Baixet de 2020 que vam haver de suspendre i afegim a l’edició de 2022 una programació completa i variada que ocuparà tota la jornada i diferents espais, donant vida al carrer i al barri. A més, recuperem el servei de cafeteria per tal que el dia siga el més agradable possible”, ha afirmat la gerent del teatre.

La programació es desenvoluparà en dues jornades completes (dissabte i diumenge) amb idèntic horari, des de l’obertura de portes a les 10:30h fins a les 19:00h, amb diferents escenaris i actuacions simultànies per tal d’evitar grans aglomeracions de persones. El cost de l’entrada anticipada és de 10€, mentre que en taquilla el preu puja fins als 12€ (els menors de 3 anys podran entrar gratuïtament). «Es tracta d’un festival completament consolidat a la ciutat de Gandia», ha remarcat el titular de Cultura.

Hi haurà espectacles als diferents espais del teatre, així com a la nau de la Fundació Espurna, a més d’activitats i tallers al carrer Sant Ramon, amb la idea que qui vaja de matí al teatre, de vesprada visite Espurna, o a l’inrevés, i puguen gaudir de totes les propostes. L’accés als espectacles es farà segons ordre d’arribada, fins a completar aforament.

‘Sona Baixet Fest’ va nàixer en 2015 com una aposta enèrgica per la cultura més pròxima, a més d’esdevindre un important reclam dins l’oferta turística de la ciutat. Des d’aleshores, i passant per diferents escenaris de la ciutat (Alqueria Laborde, Casa de Cultura o Teatre del Serrano), manté la seua essència donant protagonisme a artistes valencians consolidats però també emergents.

PROGRAMA

Enguany el festival acull a l’escenari principal del teatre les actuacions de La Companyia Sonora, amb l’espectacle de reciclatge ‘Res-i-dual’, i La Chica Charcos and The Katiuskas Band, divertida banda que dona la volta a les cançons creant música infantil, respectuosa per als infants i amb un toc una mica macarra.

La primera planta (B) acollirà a El corral de Pepeta, cançons populars i de bressol en format íntim amb Cristina Blasco, una de les veus més representatives del jazz espanyol, i Josep Maravilla, creador del projecte ‘Bressolant’. Títeres la Matallina oferirà un espectacle amb música en directe amb la seua particular versió de ‘Merienda de cuentos’, de Gloria Fuertes.

L’últim espai serà la nau de la Fundació Espurna. LaLolaBoreal arribarà amb ‘Rodem?’, una peça de dansa i teatre que vol acostar el públic a la realitat de la diversitat funcional, qüestionant la visió social i personal sobre els usuaris de cadires de rodes a través d’una mirada àcida i humorística. El showman Eddy Eighty presentarà ‘The power of 80s’, una barreja de circ amb molt d’humor, acrobàcies, malabars, verticals i dansa. Tot a ritme de la música dels huitanta.

Un any més, l’Escola del Teatre Serrano, sota la direcció de Ruth Palonés, farà l’animació de carrer amb ‘Els monstres del Raval’. La nostra artista de capçalera Pepa Castillo acompanyarà durant tota la jornada els més menuts a expressar-se artísticament amb els seus originals tallers d’art. I l’experimentador sonor i artista visual, Dr. Truna, projectarà al magatzem del teatre una selecció en 16mm de dibuixos animats en format musicat, amb la col·laboració del Cineclub Pessic de Pedreguer.

Programació completa i entrades a la venda: www.sonabaixet.com

Articles relacionats