El PSPV de la Safor estrena el seu propi espai de debat dedicat a la memòria de Tere Reig

Un espai on compartir i debatre idees de canvi, de progrés i sobretot, de millora de la qualitat de vida dels ciutadans de cara al futur. Així s’ha concebut l’Institut d’Idees Tere Reig, un órgan impulsat pel PSPV de la Safor a la memòria de qui va ser durant molts anys la secretària comarcal de la formació.

El passat 10 de novembre s’acomplia un any de la mort prematura de l’exsecretària comarcal del PSPV-PSOE de La Safor-Valldigna, Tere Reig, una pèrdua que va commocionar les files socialistes arreu de la Comunitat Valenciana.

Un any després, familiars, amics i companys del municipalisme l’homenatjaren aquest dimecres, 5 de desembre, amb el primer acte organitzat per l’institut que porta el seu nom: L’Institut d’Idees Tere Reig.

La inauguració de l’Institut – presidit per Joan Carles Faus – es va celebrar al marc de la Universitat Politècnica de València a la seua seu de la Platja de Gandia durant la vesprada de dimecres, amb més de 150 persones, i va comptar amb la presència entre d’altres, del president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el diputat del PSPV a les Corts Valencianes, periodista, i escriptor, Fernando Delgado; i la tècnica lingüista, filòloga, docent i acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Immaculada Cerdà Sanchis. La xarrada col·loqui que donava inici als actes que aglutinarà este espai de reflexió duia per nom ‘Cultura i federalisme’, «dos de les fermes lluites que va dur endavant la companya Tere Reig», apunten des de l’institut.

«Es tracta, per una part, d’analitzar com des de la cultura es combatixen els populismes, i per altra, la Constitució i la situació de la Comunitat Valenciana, aprofitant que ens hem reunit just un dia abans del seu 40 aniversari”, explicaven membres del PSPV.

En paraules dels impulsors de la iniciativa, “en un món cada vegada més complicat ens uneix les ganes de fer coses, de sumar, d’arriscar, de superar inèrcies, amb creativitat, reflexió i respecte, impulsant idees per al benestar col·lectiu i pensem que aquest il·lusionant projecte pot ser un bon espai per al debat amb els objectius clars de progressisme, feminisme i valencianisme que identificaven a Tere Reig».

«Aquest acte és el primer de moltes trobades obertes on posar en comú, debatre i compartir idees, il·lusions, i pensaments de millora, un lloc on fer rotgle. Un lloc on escoltar-se activament, reivindicar el municipalisme, on sumar, dissenyar territori compartit i també, com va passar dimecres, emocionar-se. Sempre des de i amb els valors progressistes, sempre valorant l’esforç i la vena creativa de tots i aprenent els uns dels altres».

Et Pot Interessar