20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

EL PSPV D’OLIVA CREU QUE DARRERE LA RETIRADA DE LES ORDENANCES FISCALS HI HA DESAVINENCES AL GOVERN

 

L’alcalde David González, de Compromís, ho fia tot a la impossibilitat d’aplicar-se les ordenances a causa de l’error en la publicació en el Butlletí Oficial de la Província a la fi de novembre, i s’encomana a una nova proposta de modificació d’ordenances fiscals per a 2017.

Des del PSPV apunten que “hem aconseguit paralitzar les modificacions de les ordenances, per tant per al 2017 no pujarà l’IBI urbà  i l’IBI rústic (55 % als camps agrícoles), però al 2016 si que es patirà una pujada del 9 % la contribució urbana degut justament a l’error en la publicació al BOP que ha impedit rebaixar-lo.
El PSPV ha presentat al·legacions a la pujada per al 2017, ha proposat distintes fórmules i ha presentat una moció, que ha segut el detonant del canvi en el govern. “Entenem que ha sigut algun membre del Govern qui ha canviat i obligat a canviar als altres, ja que Compromís, Projecte Ciutadans i Esquerra Unida (González, Peiró i Salort) no anaven a adherir-se a la moció. El PP des del principi va dir que la recolzaria, i Gent d’Oliva (Salazar) s’ho anava a plantejar”, afirma el PSPV.
Per als socialistes, l’actitud que més els sorprèn és la d’EUPV, “ja que són part de la representació de l’esquerre, i que plantege i defense agreujar la sitació, encara més, dels nostres conciutadans, des del nostre punt de vista, no són polítiques d’esquerra”.
El grup socialista afirma que recolzaran a qualsevol associació que defense qualsevol iniciativa que beneficie a Oliva. En aquest cas, recolzaran a l’associació de dones del medi rural, i a la seua iniciativa d’arreplegada de firmes i de concentracions, que han estat retirades després de la rectificació del govern.
El PSPV no oculta la seua satisfacció:  “Ho hem aconseguit entre tots, i estem molt satisfets, no pel Grup Socialista, si no perquè no patiran els nostres ciutadans i ciutadanes, els nostres agricultors, les famílies, un augment de la seua pressió econòmica”.

Articles relacionats