EL PSOE DIU QUE EL REGLAMENT NO PERMET QUE COMPROMÍS TINGA GRUP PROPI

Així ho ha assenyalat López en declaracions als periodistes al Congrés, on ha acudit a recollir la seua acta de diputat, i al respecte de si seria partidari que les tres coalicions en les quals ha participat Podem i la pròpia formació morada es constituïsquen en quatre grups parlamentaris.

 

Amb el Reglament a la mà, segons ha comentat, tampoc podrien tindre grup propi Democràcia i Llibertat i Esquerra Republicana (ERC) tenint en compte que cap dels dos reunix el 15% de vots en la circumscripció de Barcelona, una de les condicions necessàries per a optar a crear-lo. «Estem parlant del mateix», ha respost López quan se li ha després de preguntar-li per este extrem.

López ha explicat que el grup socialista està parlant amb els altres grups a veure si compartixen el principi que «no té per què ser la força més votada la que presidisca el Congrés» i que cal «obrir un nou temps d’autonomia del Legislatiu front a altres poders, de no cedir a cap tipus de pressió, de major pluralitat i de major obertura i participació». «Anem a veure si és així», ha apuntat.

José Luis Planes nou Secretari Local de Més – Compromís per Xeraco