31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

EL PSOE ATRIBUEIX AL PP PÈRDUES DE 18’5 MILIONS EN 2014 A L’EMPRESA PÚBLICA DE GANDIA

La gestió de l’empresa pública IPG, Iniciatives Públiques de Gandia, continua generant polèmica i controvèrsia a l’Ajuntament de Gandia. Davant totes les mesures posades en marxa per l’actual equip de govern per posar ordre en els comptes i fer front al deute adquirit per anteriors gestions, el Partit Popular assegura sentir-se assetjat i perseguit.

Elcoordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut per a dir que “el Partit Popular va fer un ús pervers d’IPG. Van usar l’empresa pública per contractar gent i ho feren de forma irregular. Van arribar a contractar al voltant de 200 persones que ens costaven cada mes més de 300.000 euros. Nosaltres ho hem reduït a 39 persones amb una despesa mensual de 90.000 euros. També usaren IPG per fugir de l’interventor de l’Ajuntament i poder fer contractes que incomplien la legalitat, s’han arribat a fer obres sense contractes. IPG deixa un balanç negatiu de 38’5 milions d’euros al 2014, d’eixos 20 corresponen a la depreciació del mercat immobiliari però hi ha altres 18’5 milions d’euros que s’han perdut per la gestió directa del Partit Popular. Ells són responsables directes dels 18’5 milions d’euros que han perdut tots els ciutadans de Gandia”.

 

Pròximament se celebrarà la Junta General d’IPG per tal de nomenar els liquidadors, davant aquest fet el Partit Popular assegura que no acabaran mai de tancar-la. Salvador Gregori ha sigut molt clar “tenim l’obligació de tancar IPG, no hi ha altra solució. El desgavell dels comptes és absolut. En l’any 2013 haurien d’haver tancat IPG però no ho feren perquè no volien perdre el joguet per tal de desviar despesa i contractar gent sense processos de selecció. En maig del 2014 passaren 9 milions d’euros en caràcter retroactiu per salvar els comptes del 2013, i ara es desdiuen. Ara s’ha fet una auditoria del 2014, l’ha fet la gent que ells van contractar, aquesta auditoria contable reflexa una imatge fidel de la situació. Hi ha 24 milions d’euros en negatiu i cal tancar”.

Amb tot això damunt la taula, l’actual equip de govern, demanarà responsabilitat social per la mala gestió al passat Consell d’Administració. Els populars han assegurat que votaran a favor de la proposta si la responsabilitat social s’exigeix també a tots els Consells d’Administració que ha tingut IPG des de la seua creació en l’any 2008. Davant aquestes declaracions Salvador Gregori ha dit que “l’actual equip de govern no té cap problema”. També ha recordat als populars que estan solucionant els problemes que ells han generat, en eixe sentit, els ha recordat que “l’actual govern ja ha aconseguit, amb molt d’esforç, que tot el deute d’IPG estiga comptabilitzat en el deute general de l’Ajuntament, per al qual ja s’ha posat en marxa el Pla d’Ajust i que no escampen mentides com que s’hauran de pujar més els impostos”.

Articles relacionats