O-City participarà en la nova edició de Digital Jove 2019, un esdeveniment organitzat per l’Equip Coordinador de Digital Jove i el Institut Valencià de Cultura – Generalitat amb la col·laboració de diverses entitats col·laboradores, i que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de maig en tres seus del Barri del Carmen de la ciutat de València.
El director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV i project manager del Projecte Erasmus+ O-*City, José Marín Roig, ha assegurat que aquest fòrum dedicat a la creació digital, “és ideal per a donar a conéixer el nostre projecte europeu amb la finalitat que uns altres s’interessen per ell i vulguen posar-ho en marxa o, fins i tot, ajuntaments que decidisquen formar part de la plataforma multimèdia perquè volen veure les seues realitats culturals i naturals representades”.
Cal recordar que el projecte O-City s’emmarca dins del programa Erasmus+ Knowledge Alliances. Aquest programa finança projectes de cooperació entre institucions i empreses amb la finalitat d’estimular la seua capacitat d’innovació. La duració del finançament inicial del projecte és de tres anys, podent allargar-se en funció dels objectius aconseguits.
L’objectiu d’aquesta iniciativa, com recalcava Marín Roig, és descobrir i promocionar el patrimoni natural i cultural de les ciutats associades al projecte, alhora que s’estimula el creixement de l’economia taronja. Aquest objectiu s’aconseguirà gràcies a la producció d’elements multimèdia que mostraran l’herència de les nostres ciutats: monuments, folklore, espais naturals.
“Associats a aquests elements multimèdia existiran també tota una sèrie de plans formatius orientats a facilitar la labor de professors d’ensenyament secundari i superior. La finalitat és dotar d’eines a aquests professors perquè siguen capaços de transmetre als seus estudiants habilitats tant de tipus tècnic com competències “blanes” (treball en equip, creativitat, comunicació…)”, afegia José Marín Roig.
El projecte va desenvolupar dues plataformes: una plataforma d’e-learning dirigida a docents, on trobaran plans formatius i materials de suport preparats per a la utilització en les seues classes, amb els seus alumnes. Aquesta plataforma incorporarà cursos d’habilitats tècniques per a l’elaboració d’elements multimèdia i cursos d’habilitats professionals tant blanes, com de negoci.
I una altra plataforma online (O-City World) on es podran visitar les ciutats i pobles visualitzant les seues realitats culturals i mig ambientals a través de diferents aplicacions multimèdia. Per exemple, el format més simple podria ser una fotografia amb música de fons i una narració que explica un element natural o cultural.
En aquest sentit i lloc que Digital Jove és un nou fòrum de debat, obert i participatiu, dedicat a les noves narratives digitals de creació; José Marín Roig participarà en el Digital B2B Fòrum, el pre-esdeveniment B2B, que se celebra el dia 8 de maig amb l’objectiu de connectar, generar sinergies i potenciar el networking professional entre emprenedors i startups dels sectors creatius digitals, amb la participació de grups inversors i institucions nacionals i internacionals. “Presentarem el projecte en 8 minuts amb la finalitat de captar altres socis que vulguen incorporar-se, gent que li interesse o professionals que vulguen col·laborar”. Tindrà lloc d’11 a 18 hores en Convent Carmen.
I, d’altra banda, el Projecte O-*City UPV Gandia, també, compartirà taula de debat amb el Departament de Tecnologia Accessible i I+D de la Fundació ONCE amb l’objectiu d’abordar les ‘Ciutats del futur: ciutats sostenibles i accessibles’. La taula redona tindrà lloc el dissabte, 11 de maig, a les 19 hores en la UIMP València – Palau de Pineda. Segons Marín Roig, “un debat que suposarà el tancament d’aquesta nova edició de Digital Jove i una gran oportunitat per a debatre sobre les ciutats del futur”.
L’esdeveniment està obert al públic i és gratuït.