19.3 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

El programa de prevenció de càncer colorectal arriba a l’àrea de Vilallonga

• Es convida a participar a 2.451 persones d’entre 50 i 69 anys per a diagnosticar i tractar precoçment possibles lesions

• La zona inclou els municipis de Vilallonga, Ador, Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni, Palma i Ròtova

El Centre de Salut Pública de Gandia continua el programa de Prevenció de Càncer Colorectal (PPCCR) convidant a participar a partir d’aquesta setmana i fins a finals de març a 2.451 persones d’entre 50 i 69 anys dels huit municipis de la zona bàsica de salut de Vilallonga.

Aquesta àrea comprén les localitats de Vilallonga, Ador, Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni, Palma i Ròtova.

Des del Centre de Salut Pública recorden la importància de participar en aquest programa de garbellat amb la finalitat de detectar el càncer de còlon en estadis precoços, fins i tot abans que apareguen símptomes, la qual cosa permet millorar el pronòstic i poder aplicar tractaments menys agressius.

A més, mitjançant aquest programa també es duu a terme la detecció i tractament de pòlips de còlon. Aquests tumors es consideren benignes, no obstant això, amb el pas del temps podrien malignitzar-se i arribar a donar lloc a lesions canceroses, especialment els pòlips adenomatosos, per la qual cosa també resulta fonamental detectar-los i tractar-los a temps.

Per a això, es remet un kit per a la presa de mostra al domicili dels usuaris que han acceptat participar. A les persones amb una prova de sang oculta en femta positiva se’ls ofereix la possibilitat de realitzar una colonoscòpia, per a completar l’estudi.

Aquest programa en el departament es coordina des del Centre de Salut Pública de Gandia, i en ell participen gran nombre de professionals de l’àmbit sanitari, tant dels equips d’Atenció Primària com dels serveis de Laboratori, Admissió, Medicina Digestiva, Anatomia Patològica, Cirurgia, Oncologia i Radiodiagnòstic de l’Hospital Universitari Francesc de Borja.

Les persones de 50 a 69 anys dels municipis de la zona de salut de Vilallonga que a final de març no hagen rebut la seua invitació, poden trucar al telèfon 962829468 del Centre de Salut Pública de Gandia.

Articles relacionats