EL PP PRESIDIRÀ EL CONGRÉS GRÀCIES A UN ACORD AMB CIUTADANS

D’acord amb el repartiment, el PP es reserva tres dels nou llocs de la Mesa del Congrés: la Presidència, una Vicepresidència i una Secretaria. I Ciutadans es queda altres dos, la Vicepresidència primera i una altra secretaria.

Junts tindrien la majoria absoluta de la Mesa, mentre que els altres quatre llocs (dues Vicepresidències i dues Secretaries) se’ls hauran de repartir el PSOE (un i un) i Units Podem i les seues confluències (els altres dos).

Tot i que este mateix dilluns s’ha donat a conèixer que el PP i Ciutadans han assolit ja un acord provisional per a tindre majoria en este òrgan, Iglesias confia a assolir un pacte amb el PSOE i les forces nacionalistes i independentistes que supere la majoria dels populars amb el partit d’Albert Rivera; pacte que passa perquè els de Sánchez recolzen al líder de la confluència catalana a presidir la cambra baixa.

En este sentit, Iglesias ha assegurat que el nomenament de Domènech com a president del Congrés, que requeriria necessàriament el suport de les forces catalanes –ja que Units Podem i PSOE no superen la unió de PP i Ciutadans–, «facilitaria moltes coses».

Presenten en el Congrés dels Diputats un informe sobre l’empobriment valencià