EL PP DEMANA AL GOVERN DE GANDIA QUE RESCATE EL PROJECTE DEL COMPLEX AGRÍCOLA DE LA TORRE DELS PARES

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Gandia, Víctor Soler, ha demanat al govern local que no deixe en l’oblit el projecte europeu del Centre de Desenvolupament Agrícola de Torre dels Pares. “Ens trobem davant un sector absolutament oblidat, com l’agricultura. És necessari plantejar projectes que interessen a la Unió Europea, i dels quals existeixen fons per al seu íntegre finançament. Per açò proposem treballar de forma conjunta per a desenvolupar el Centre de Desenvolupament Agrícola de Torre dels Pares”.

En opinió del PP, el Centre de Desenvolupament Agrícola Torre dels Pares suposa no només una novetat en la comarca, sinó a la Comunitat Valenciana i reuneix els elements hui imprescindibles per a generar creixement econòmic que són innovació i formació.

Aquest projecte, cal recordar, va ser elaborat pels tècnics municipals del Consistori i la seua empresa pública, així com amb la col·laboració d’AVA (Associació Valenciana d’Agricultors), EFA la Malvesía (Escola de Formació Agrària), l’IVIA (Institut de València d’Investigacions Agràries), l’IATA (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments), i Cambra de Comerç de València.

Tots ells van col·laborar amb el projecte i es van comprometre cadascun a donar-li suport  en les àrees que ells treballaven.

La inversió prevista amb fons íntegrament europeus per a arrancar el projecte ascendeix a 1,6 milions d’euros. «Es tracta per tant, d’un projecte real, avançat i amb garanties d’èxit», apunta Soler.

Per als populars resulta simptomàtic que en un moment en el que es necessita de projectes que siguen dinamitzadors de l’activitat econòmica, no s’observe cap aposta serioisa per part del Govern de Gandia, a fi d’afavorir la innovació, creixement i l’ocupació.

Negativa del govern local

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha demanat al grup municipal del Partit Popular “que abandone el món dels somnis, de la ficció i comence a viure en la realitat”, a propòsit de la seua proposta de mamprendre el projecte de Centre de Desenvolupament Agrícola de la Torres dels Pares, presentant per l’anterior govern a pocs mesos de les eleccions municipals. Morant no entén com el PP pot reivindicar una cosa i, a continuació, reconèixer que, amb una inversió inicial d’1,6 milions d’€, és inviable econòmicament ara i quan ells governaven. “Clar que ens agradaria fer alguna actuació interessant a la Torre dels Pares, a aquest i als anteriors governs, però el senyor Víctor Soler sap que no és viable econòmicament, perquè ells el van presentar amb una finalitat purament electoralista, a l’igual que el projecte del parc aquàtic i tants altres, jugant amb les il•lusions i les esperances de la gent”.
L’alcaldessa ha recordat que les ajudes dels fons europeus mai estan subvencionades al 100% i que l’Ajuntament sempre ha de pagar una part. “Per culpa de la seua gestió no sabem si Gandia podrà accedir a més fons europeus durant molts anys”. La socialista ha informat que el darrer programa europeu de la ciutat, l’Urban, ha hagut de pagar-lo l’actual govern, “perquè el PP va ser incapaç de fer-ho durant quatre anys”.
Per la seua banda, la vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, s’ha alegrat que el PP es preocupe ara pel futur de la Torre dels Pares, “després de quatre tement per la seua desaparició”. I és que ha recordat que a la primera reunió del Consell Local Agrari de la legislatura anterior Arturo Torró va dir que “el millor que li podria passar és que li caiguera una bomba li va fera desaparèixer”.
La portaveu de Més Gandia ha indicat que des de diferents departaments de l’Ajuntament s’està treballant per fer algun tipus de projecte i intervenció a l’emblemàtica Torre dels Pares.

Malgrat la negativa en roda de premsa, de Diana Morant i Lorena Milvaques, , els populars reiteren la seua voluntat de consens al Govern de Gandia i sol·liciten que s’estudie les seues propostes i accedisquen a asseure’s a parlar, per a impulsar el projecte i aconseguir que 1,6 milions d’euros arriben a Gandia, possibilitant desenvolupar projectes d’innovació i creixement econòmic en el sector agrícola, servint de palanca de canvi per a generar llocs de treball.

Et Pot Interessar