El PP de Tavernes diu que el govern local cometrà una infracció si destina el superàvit a inversions

El PP de Tavernes ha assegurat que un informe d’Intervenció considera infracció greu la modificació de crèdits per a destinar 1’6 milions de superàvit a inversions, quan en realitat, segons eixe informe, la quantitat a destinar hauria de ser una desena part, i la resta caldria destinar-la a reduir deute. La portaveu del PP, Eva Palomares, veu intencions electoralistes en l’anunci d’1’6 milions per a inversiones, i denuncia que el superàvit ha estat en part generat pel grau d’execució del pressupost anterior, que és d’un 39%.

«El Govern de Compromís demostra una vegada més que treballa sense previsió ni planificació per atendre les necessitats del municipi. Però esta vegada esta manera d’actuar l’ha portat a ignorar el compliment de la llei «, explica la portaveu popular. «Compromís gestiona els recursos públics tard i malament. L’última decisió de Govern de Compromís de Tavernes de la Valldigna no només és electoralista i demostra la falta de previsió, de prioritats i de criteri, a més és il·legal perquè té informe desfavorable de la Intervenció municipal que qualifica la decisió d’infracció molt greu «, apunta Palomares.

Per a Palomares, «Compromís presumeix de superàvit i li deuria fer vergonya perquè este superàvit únicament és la mostra d’una mala gestió dels recursos públics. La brutal pujada de la contribució, que patim des de l’arribada de Jordi Juan a l’alcaldia, no va suposar inversions reals per a la ciutat. De fet, tal com apunta l’informe d’intervenció de la liquidació de 2017, destaca que les inversions reals tenen un nivell d’execució el 39% aproximadament. En definitiva, Compromís només pot presumir de cobrar massa als veïns per donar-los cada vegada menys. De nou veiem que els pressupostos de Compromís són pura ficció i que no responen a les necessitats del municipi «, comenta Palomares.

Palomares opina que hi ha descontent per les obres executades fins ara en voreres, i creu que «el Govern de Compromís pretén arreglar-ho amb estes inversions a un any d’eleccions amb 22 actuacions express, la majoria improvisades i sense projecte, i per a les que volen invertir tot el que no han fet abans «, valora Eva Palomares.

«La llei està per complir-la i les presses de Compromís pels seus anys sense fer res no són un argument vàlid per ignorar la llei, i en este cas Compromís s’ha botat la llei». L’informe d’intervenció és molt clar al respecte, segons Palomares: «la modificació de crèdit que es proposa, pretén finançar inversions financerament sostenibles per un total de 1.659.900 euros, sent molt superiors a les 139.266,86 que pot destinar-se d’acord amb la disposició addicional sisena de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera i utilitzant part de la quantitat que ha de destinar-se a reduir l’endeutament net. De fet, segons segueix l’informe, l’incompliment d’esta obligació està tipificat com «infracció molt greu».

Et Pot Interessar